Barbariću će zamrznuti članstvo u HDZ-u?

Vijesti 07. pro 202310:36 0 komentara
N1

Degradacija dojučerašnjeg predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, za što je okidač bilo podizanje optužnice protiv njega zbog kaznenog djela protupravne gradnje, zaokružit će se, prema izvorima iz Vlade i HDZ-a, do kraja tjedna, piše u četvrtak Jutarnji list.

Od ponedjeljka, kažu, Barbarić niti formalno više neće imati nikakav ozbiljniji utjecaj u najvećoj državnoj tvrtki, ali ni u najvećoj HDZ-ovoj organizaciji.

Vlada je još u utorak na telefonskoj sjednici odlučila da Nadzornom odboru HEP-a šalje prijedlog za Barbarićevo razrješenje (u istoj rečenici navode prihvaćanje ostavke koju je podnio pošto je čuo da mu predstoji smjena), a istodobno se u HDZ-ovoj Gradskoj organizaciji Zagreb, u kojoj je Barbarić potpredsjednik, pokreće procedura njegova opoziva i zamrzavanja članstva u stranci sve do okončanja kaznenog postupka.

Nadzorni odbor HEP-a treba se sastati sutra kada će, kako to proizlazi iz do sada objavljenih informacija, očito prihvatiti Barbarićevu ostavku i ponuditi mu drugo radno mjesto u sustavu HEP-a sukladno njegovim kvalifikacijama.

Prema informacijama Jutarnjeg lista , to bi formalno trebalo biti mjesto stručnog suradnika, odnosno savjetnika u Upravi HEP-a.

Spekuliralo se da mu plaća ne bi trebala biti znatno manja od sadašnje, no tome nije baš tako jer bi s mjesečnih primanja od 3747,96 eura neto kao savjetnik u Upravi koju je do jučer vodio trebao pasti na iznos koji ne bi bio veći od 2500 eura mjesečno, piše novinarka Jutarnjeg lista Ivanka Toma.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!