Bauk: SDP je jedinstveniji nego u posljednjih desetak godina

Vijesti 11. lis 202112:20 > 12:25
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Za N1 Studio uživo govorio je SDP-ov Arsen Bauk. Komentirao je stanje u SDP-u nakon izbacivanja dijela članova.

Za početak je citirao Ivicu Račana te rekao kako je “bolje što prije dotaknuti dno jer nakon toga može samo bolje”. “Mislim da nakon ovog što se dogodilo u petak mi možemo biti samo na putu prema gore”, dodaje.

“Što se tiče međusobnih odnosa, mislim da je to to. Nema raskola u SDP-u. Mislim da je SDP jedinstveniji nego što je bio u zadnjih desetak godina. Oni koji su otišli su bili u pravilu oni, koji su imali potrebu izricati drugačije mišljenje ili opstruirati odluke stranke i to je ostavljalo dojam raskola. Mislim da skupina koja je ostala u SDP-u ima daleko veću potporu i nas pet koji smo u vodstvu kluba smo dobili više glasova građana nego cijeli njihov klub”, kaže.

VEZANE VIJESTI

“Ako će se natjecati tko je veći SDP-ovac to može biti samo dobro”

Rekao je da će s bivšim stranačkim kolegama korektno surađivati oko zajedničkih inicijativa.

“Koliko je meni poznato nisu izbačeni svi. Za početak je članstvo prestalo četvorici, nakon toga su tijela stranke donijela jednu odluku. Zašto je njih sedam izašlo, ne znam. U većini slučajeva radi se o kolegama kojima je veza sa SDP-om bila samo članska iskaznica i ovo što se dogodilo u petak je samo konstatiranje te činjenice. Ne znam je li vodstvo, kada je krenulo u ovu priču, imalo u vidu ovakav završetak, ali mene nije pretjerano iznenadio”, veli.

Dodaje i novi klub neće tražiti “glavu Peđe Grbina” te da u petak nije bio sprovod nego “ispraćaj sedmorice i još sedmorice”. Ističe i kako vodstvo stranke podržava način na koji je aktualni predsjednik stranke riješio situaciju.

“Ako ćemo mi u Saboru se natjecati s njima tko je veći SDP-ovac ili socijaldemokrat, to može samo biti dobro za hrvatsku demokraciju. Ako će ih to motivirati na veći rad nego dosad, to je dobro, nas hoće svakako”.

Rekao je i kako se brojke u Saboru neće previše mijenjati, osim što bi novom klubu trebalo pripasti mjesto potpredsjednika Sabora, koje sada drži Škoro. Naposljetku je rekao i kako će nekima od izbačenih, ili onih koji su sami napustili stranku i dalje ići na kavu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar