Beljak HSS-ov kandidat za premijera

Vijesti 29. ruj 202212:49
Izvor: N1

HSS odlučio je samostalno izaći na izbore za EU parlament te na parlamentarne izbore na kojima će njihov kandidat za predsjednika Vlade biti Krešo Beljak.

Prošireno predsjedništvo HSS-a odlučilo je krenuti svojim putem priprema za izbore jer nema reakcija na njihovu “ideju o potrebi ujedinjenja cijele istinske opozicije i stvaranja jasnog progresivnog bloka”, na što kažu, mjesecima opetovano ukazuju.

“Takav politički blok ponudio bi biračima jedinu pravu alternativu trenutačnoj vlasti te bi na izborima sigurno ostvario pobjedu. Ali za sada nikakvih posebnih reakcija na tu našu ideju još uvijek nema”, priopćila je u četvrtak ta stranka.

Poručuju da zato HSS nema namjeru više nikoga čekati i da svako daljnje odgađanje eventualnog dogovora opozicije ide na ruku isključivo HDZ-u.

No, pozivali su sve da se priključe HSS-ovom političkom bloku, navodeći da donesene odluke nemaju nikakvu namjeru podcijeniti snagu ili kvalitetu njima prihvatljivih partnera.

Napominju da ne žele ni sebe više podcjenjivati, a niti bilo kome drugome dopustiti da podcjenjuje “snagu, tradiciju i zapravo jedinu autohtonu hrvatsku politiku, upravo politiku HSS-a”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar