Beljak: Ne odlazim iz politike, žao mi je zbog svih krivih odluka

Vijesti 14. svi 202114:38 > 14:43 1 komentar
Davor Puklavec/PIXSELL

Krešo Beljak nije se kandidirao na lokalnim izborima i više neće biti gradonačelnik Samobora.

Na Facebooku je objavio zahvalu i oproštaj od grada i Samoborki i Samoboraca.

“Drage moje Samoborke i dragi Samoborci, danas je nakon 12 godina, najvjerojatnije moj zadnji radni dan na dužnosti gradonačelnika najljepšeg grada na svijetu. Stoga imam potrebu obratiti vam se s nekoliko rečenica. Zapravo, želim se prije svega ispričati na svim mojim propustima kojih je bilo, na svim mojim krivim odlukama kojih je bilo i na svim mojim krivim ili nespretnim riječima prema nekima od vas, kojih je svakako bilo. Uostalom, vjerujem da svi znate (znam to i ja) da mi je brzopletost kod nekih izjava najveća mana. Nadam se da mi sve te greške nećete predugo pamtiti, jer napokon, ništa od svega toga nije bilo zlonamjerno, smišljeno ili proračunato. Tko radi, taj i griješi, a radio sam, ma što god možda neki mislili, pisali ili govorili, radio sam za svoj i naš Samobor, najbolje koliko sam mogao i znao”, napisao je.

“Kad bih sada išao nabrajati sve ljude koji su mi ovih 12 godina pomagali, lista bi bila predugačka. Zato ću im svima zajedno zahvaliti, od mojih zamjenika, pročelnika, svih drugih suradnika, od onih koji su u mirovini ili su nažalost već pokojni, pa sve do onih koji su mi pomagali tek koju godinu ili manje. Ipak, neka se drugi ne naljute, moram istaknuti jednu posebnu osobu, koju ste i svi vi imali prilike upoznati u ovoj grupi. To je moja draga Petra Aralica, bez koje ova naša i vaša „mrežna“ komunikacija ne bi bila ista, ili je možda uopće ne bi niti bilo. Zajedno smo (puno više ona nego ja) strpljivo odgovarali na vaše upite, tražili odgovore i pokušavali rješavati probleme koliko smo to mogli. Petra je svih ovih godina bila „gromobran“ za vaše „munje“ od pitanja i kritika, pa sam joj na tome zahvalan do groba”, piše.

“Napokon, hvala svima vama. Hvala vam na povjerenju koje ste mi praktički bezuvjetno velikom većinom davali na svim izborima i nadam se da sam to vaše povjerenje barem malo i opravdao. Ne odlazim iz politike, saborski sam zastupnik (isto zahvaljujući vama) i namjeravam raditi za dobrobit Samobora i cijele naše Hrvatske i dalje s te dužnosti, a nova gradska vlast će u meni, bez obzira na ishod nedjeljnih izbora, imati najvećeg mogućeg saveznika. Ako će to htjeti, naravno. Za dva dana su izbori na kojima ja osobno, ali i svatko od vas ima svog favorita i to nije nikakva tajna. Ali, želim reći da izrazito poštujem i cijenim i sve ostale kandidate i da sam siguran da će bilo tko od njih, tko dobije vaše povjerenje, biti dostojan dužnosti koje će obnašati sljedeće četiri godine. Dapače, kao Samoborac doista želim i volio bih da ta osoba bude bolji gradonačelnik ili bolja gradonačelnica nego što sam to bio ja. I da svaki idući bude još bolji, jer Samobor uvijek zaslužuje najbolje i još bolje od toga.

Na kraju, hvala vam što ste mi svojim povjerenjem omogućili tu neponovljivu čast da sam dvanaest godina bio čelni čovjek našeg Samobora, grada u kojem živim od rođenja i u kojem ću umrijeti. Samobora kojeg sa svima vama koji u njemu živite, volim i voljet ću najviše na svijetu. Zauvijek”, završio je Beljak oproštaj od gradonačelničke funkcije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare