Benčić o javnim natječajima: To obećanje djelomično nećemo moći ispuniti

Vijesti 17. lip 202113:46 > 15:47 2 komentara
Sandra Benčić
N1

Saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić za N1 je komentirala hoće li Možemo! ispuniti predizborna obećanja, a komentirala je i izbor nove Uprave Holdinga.

Benčić je komentirala i koliko je stabilna parlamentarna većina.

“Svi koji iz nekog interesa ili kalkulacije daju ruke HDZ-u i Plenkoviću će to raditi dok se njihovi interesi ostvaruju. To je nažalost manje-više normalno u Saboru i dovodi politiku i ono što bi trebala biti borba za javni interes na loš glas”, kazala je Benčić te dodala da su i Hrvatski suverenisti spremni koalirati s HDZ-om.

Tomislav Tomašević je u ponedjeljak postavio novu Upravu Holdinga, no nikakvog natječaja nije bilo, već ih je imenovala Skupština Holdinga koju sada čine Tomašević i njegovi zamjenici, Danijela Dolenec i Luka Korlaet. Zbog ovog poteza Tomaševića su kritizirali protukandidati na lokalnim izborima, ističući da je novi gradonačelnik prekršio svoja obećanja.

VEZANE VIJESTI

“Mi smo rekli da će za sve pročelnike biti javni natječaj. Oni će i biti i izaći će nakon što skupština donese odluku o restrukturiranju gradskih ureda. Što se tiče Holdinga, ne postoji zakonska obveza, ali smo rekli da želimo imati javne natječaje i ono što moramo reći je da mi djelomično to obećanje nećemo moći do kraja ispuniti. Zašto? Iz razloga što, u situaciji koju smo zatekli u Holdingu, gdje u tjednu cure milijuni zbog veličine budžeta Holdinga, gdje smo zatekli dug od 300 i nešto milijuna kuna, prvi put nakon sedam godina, mogli smo napraviti dvije stvari: držati se našeg obećanja pa ne bi platili cijenu ovih kritika, ali bi platili tu cijenu građani ili smo smo mogli izabrati da ćemo mi platiti cijenu, ali idemo djelovati”, pojasnila je Benčić.

Istaknula je da su očekivali loše stanje, no da nisu očekivali takve razmjere zbog čega su morali brzo djelovati.

“Mi idemo na javni natječaj za članove Uprave Holdinga nadzornog odbora. Imenovana su dva od pet članova, tri se biraju na natječaju”, dodala je.

Benčić je poručila da najave o provođenju javnih natječaja tijekom kamapnje nisu bile populističke. Povjerenstvno za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je postupak o Tomaševiću, a Benčić ističe da platforma Možemo! podržava rad Povjerenstva.

“Smatramo da je to jedna od neophodnih institucija u Hrvatskoj i da je njihov rad važan. Moram reći da jest problem kada selekcijski radite”, kazala je Benčić.

Poručila je da je do ovih imenovanja u Holdingu došlo da bi se izbjegla poskupljenja komunalija.

“Da mi to nismo napravili, možda ne bi bili u poziciji održati obećanja da neće biti povećanja. To je bio apsolutni zahtjev prema toj novoj upravi, da se napravi apsolutno sve da cijene komunalija ne bi išle gore. To nam je ultimativni zahtjev”, istaknula je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare