Benčić Plenkoviću: Danima naričete jer niste dobili većinu za pomoć Ukrajini

Vijesti 17. sij 202313:02 0 komentara
N1

Nakon jednomjesečnog odmora saborski zastupnici danas su se vratili u klupe. Proljetno zasjedanje otvorilo je uobičajeno aktualno prijepodne tijekom kojega o aktualnim temama propituju premijera i ministre.

Sandra Benčić (Možemo) pitala je premijera Andreja Plenkovića o nagodbi banaka u slučaju Franak.

“I vi ste jedna od onih koja nije glasala za vojnu misiju pomoći Ukrajini. Toliko o vašem znanju i praćenju europskih procesa. Ovo što pitate, uvijek se referirate na isti treš, iste informacije, iste novine… Ne znam čije interese zastupate. Za razliku od vas Vlada nije ulazila u pravni odnos između banaka i štediša. Vlada je spriječila potencijalne financijske štete u varijanti da su arbitražni postupci završili negativno za Hrvatsku. Ništa pritom nije kompromitirano. Što se tiče javne objave dokumenata, pitajte DORH.”, rekao joj je Plenković.

“Opet danas imate stopostotni učinak neodgovaranja na naša pitanja. Danima slušamo kako naričete jer vas je sram što niste dobili većinu za vojnu pomoć Ukrajini. I treba vas biti sram – niti ste se uspjeli dogovoriti s predsjednikom, niti dobiti potporu građana ni predsjednika”, uzvratila mu je Benčić.

Cijelo aktualno prijepodne, obilježeno brojnim svađama, pratimo iz minute u minutu na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!