Beroš o sastanku sa Zadravec: Sastali smo se na njen zahtjev

Vijesti 17. lip 202118:54 > 19:06 1 komentar
Patrik Macek/Igor Kralj/PIXSELL

Dijana Zadravec, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, već je četiri tjedna na bolovanju, točnije od 21. svibnja. U međuvremenu se prijavila na natječaj za ravnateljicu KBC-a Sestre milosrdnice te je jedna od ukupno troje prijavljenih kandidata, doznaje Index.

Natječaj je i dalje u tijeku, a Zadravec se jučer sastala s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

Beroš: Sastao sam se sa Zadravec na njen zahtjev

Iz Indexa su pitali ministra Beroša prima li sve kandidate za ravnatelja Vinogradske dok je u tijeku natječaj za tu poziciju, s obzirom na to da je primio Dijanu Zadravec. Također su ga pitali kako komentira da je Dijana Zadravec na bolovanju, dok istovremeno radiolozi u Vinogradskoj neumorno rade, a ona je za to vrijeme otišla k njemu u posjet i daje intervjue cijelo vrijeme.

VEZANE VIJESTI

Pitali su ga i zašto je Dijanu Zadravec primio sad, a ne nakon završetka natječaja i odabira ravnatelja Vinogradske.

“Ministar zdravstva, izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, primio je na sastanak prof. dr. sc. Dijanu Zadravec, bivšu predstojnicu Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, na njen zahtjev. Pitanja bolovanja nisu za ministra zdravstva, već je stvar procjene liječnika obiteljske medicine, poslodavca te eventualno HZZO-a”, odgovor je iz Ministarstva zdravstva.

Podsjetimo što je o sastanku s Berošem jučer izjavila Zadravec za RTL.

Zadravec: Beroš može poništiti moju smjenu

“Napokon sam imala priliku direktno mu reći svoju stranu jer je dosad sve mogao čuti samo od druge strane.

Sad sam mu rekla o kriminalnim radnjama u KBC-u i isto tako sam mu ukazala na nezakonitu moju smjenu, za koju sam tražila i urudžbirala da po pravu nadzora utvrdi nezakonitosti moje smjene, odnosno upravnog akta. On to po Zakonu o općem upravnom postupku može učiniti. Znači, ta moja smjena je nezakonita i ministar može pokrenuti postupak, to mu zakon dozvoljava”, tvrdi Zadravec te nastavlja:

“Zakonska mogućnost ministra Beroša je da utvrdi nezakonitosti i on može na temelju toga objektivnog nadzora i poništiti moju smjenu.”

Na pitanje ima li podršku ministra Beroša Zadravec kaže kako se nada da će on postupiti po zakonu jer je, tvrdi, nezakonito smijenjena. “Na njemu je samo da primijeni zakon”, poručuje.

O SMS-u koji optužuje Jandrokovića

Zadravec je ponovila da SMS za koji tvrdi da povezuje Gordana Jandrokovića s izborom ravnatelja Vinogradske nije poslao on, već da je iz poruke jasno da je Jandroković urgirao za bivšeg ravnatelja Marija Zovaka.

No, kaže, još ga nije poslala saborskom Odboru niti ga je spremna pokazati novinarima.

“Ne bih željela da se fokus sada s ovih kriminalnih radnji u KBC-u Sestre milosrdnice i općenito oko ovih nepravilnosti u javno-zdravstvenom sustavu skrene u nekom drugom smjeru”, rekla je Zadravec.

Prošlog ljeta objavljena snimka razgovora Beroša i Zadravec

Podsjetimo kako je prošlog ljeta, točnije u kolovozu 2020., u javnost procurila snimka razgovora Beroša i Zadravec.

Tada su govorili o natječaju za ravnatelja Vinogradske koji je i tada bio u tijeku, na koji se i ona tada prijavila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare