Beroš: Od ravnatelja Vinogradske zatražen hitni unutarnji nadzor i izvještaj

Vijesti 06. svi 202114:15 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak u povodu problema s radiolozima i prosvjeda pred Klinikom za tumore kako je od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, čiji je klinika sastavni dio, zatražio provedbu hitnog unutarnjeg nadzora i izvještaj o stanju u toj ustanovi.

“Moja je briga kao ministra da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, pogotovo onkološkim bolesnicima. Uputio sam zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanja za hitnim unutarnjim nadzorom i izvještaj o stanju u toj ustanovi”, rekao je Vili Beroš u Školi narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar”, gdje je prisustvovao cijepljenju studenata medicine.

VEZANE VIJESTI

Beroš ističe kako kontinuirana zdravstvena zaštita mora biti ispred svega, ispred međuljudskih odnosa i nedostatka određenog kadra, a ravnatelj ustanove mora osigurati te prepostavke.

“Ako tome nije tako, onda ću vući sljedeće korake. Nabolji put je legalni put rješavanja problema i napravit ću sve da se osigura adekvatan broj radiologa u klinici”, kazao je.

S obzirom na zahtjev oporbe za njegovim opozivom, Beroš je ponovio kako ima potporu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ne misli otići s funkcije ministra.

“U ovom trenutku osjećam da imam potporu premijera i ne mislim napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru. Međutim, ukoliko bilo tko smatra da to nije tako i ima kontraargumentaciju koja stoji, nemam nikakvih problema otići”, rekao je Beroš.

“Nisam opterećen svojom pozicijom. Već 15 mjeseci iznimno teško radim ovaj posao na dobrobit hrvatskih građana i zato me malo i bole sve ove insinuacije i konstrukcije”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!