Beroš: Žao mi je što je transport bolesnika zakasnio

Vijesti 31. pro 202014:09 > 14:301 komentar
Petrinja, potres, hitna pomoć
Izvor: Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je situaciju s bolesnicima nakon potresa ispred KB Dubrava gdje je i stigao dio bolesnika s potresom pogođenog područja.

Komentirao je među ostalim činjenicu da su neke bolnice u Sisačko-moslavačkoj županiji ostale bez struje i da su bolesnici vani čekali transport na novu lokaciju.

“Da nisam bio tamo, ne bih vam mogao odgovoriti. No, s liječnicima sam koordinirao transport za sve bolesnike iz bolnice u Petrinji”, rekao je Vili Beroš i objasnio:

“Oni su nakon potresa izašli i nisu se vraćali jer je zgrada znatno oštećena. S lica mjesta smo koordinirali smještaj za Zagreb i Karlovac. Bilo je 80-ak bolesnika ili nešto više. Napravili smo sve što je moguće. Bilo je 65 kola hitne pomoći u funkciji i nisu mogli sve istovremeno riješiti. Transport je malo duže trajao, ali agregat ne bi pomogao jer se oni nisu mogli vratiti u bolnicu.”

Napomenuo je da mu je žao zbog toga: “Žao mi je što je transport zakasnio pola sata ili sat, ali došao je. Vojska je osigurala i dodatne autobuse. U roku od pola sata, sat vremena smo organizirali smještaj za sve te bolesnike”, napomenuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar