Bivši kriminalist: Mnogo neobjašnjivog ima u svemu što je prethodilo nestanku

Vijesti 04. sij 202214:03 > 15:28
N1

Bivši inspektor Slobodan Mišković za N1 je rekao da je slučaj nestanka mladića iz Splita sad prioritet policije.

“Mogu samo zamisliti koliko su sati materijala nadzornih kamera pogledali dok nisu došli do ovih snimki. Trebalo je razgovarati s ljudima koji su bili s njim, pa s osobljem objekta u kojem je bio. Poduzeli su sve što su mogli i bez propusta”, rekao je Slobodan Mišković komentirajući postupanje policije.

VEZANE VIJESTI

“Najbitnije je društvo s kojem je bio. Oni najbolje znaju u kakvom je raspoloženju bio, gdje je mogao otići i slično”, dodaje.

“Mnogo neobjašnjivog ima u svemu što je prethodilo nestanku. Vidjeli smo da ga je otac prepoznao kako trči, on je dugo trčao. Postoje stručnjaci koji mogu na osnovi snimaka doći do toga tko se na njima nalazi…”, dodaje.

Na pitanje je li prijava nakon 16 sati stigla prekasno, Mišković odgovara: “Vrijeme je uvijek dragocjen faktor, ali svaki slučaj je specifičan i to nije predugo vrijeme.”

Istaknuo je da je područje rijeke veliko, voda je brza, hladna i mutna, pa je nezahvalno za pretragu.

Na pitanje koliko su se ovakve situacije događale, Mišković koji se u karijeri najviše bavio otmicama, rekao je: “Događalo se, ali kad su otmice u pitanju, otmičari bi se vrlo brzo – kroz 24 sata – javili i tražili otkup. Ovo je drugačija situacija.”

Mišković je također napomenuo da je uobičajeno ne izlaziti s informacijama kako bi istraga tekla što bolje.

Potragu za mladim Splićaninom iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.