Blagdani u kontejnerima na Baniji: “Nije dobro, ne znam gdje ću završiti”

Vijesti 25. pro 202218:30 2 komentara
N1

Više od 4.000 stanovnika Banije već drugi Božić zaredom dočekalo je u kontejnerima. Naša reporterka Nataša Vidaković ondje je porazgovarala s građanima koji i dalje čekaju svoje domove.

Ante Jurić izgubio je dom u petrinjskom potresu i odonda živi u kontejneru.

“Da je dobro, nije, ali gdje si tu si. Pitanje je kakva je obnova, to bih htio čuti, da se ubrza. Sve ide sporo. Volio bih da to malo ubrzate ako je moguće”, kaže Jurić.

Prije potresa živio je u Petrinji s dvoje djece, no oni su potom otišli u Njemačku. Vratit će se ako se obnovi, kaže, ali zasad ostaju gdje jesu.

N1

Jednokratna pomoć stanovnicima u kontejnerima još nije došla. “Ne, zasad ništa ne znamo. Čuo sam da bi trebalo”, rekao je Jurić i poručuje Vladi:

“Neka se malo požure da se to dovrši što prije.”

VEZANE VIJESTI

Njegova susjeda Katica Premur živi od vrlo niske mirovine pa joj pomaže i Centar za socijalnu skrb.

“Ide sporo. Ja sam preko socijalnog, ne znam gdje će me smjestiti. Imam malu mirovinu pa ne znam gdje ću završiti, u nekoj zgradi ili gdje”, rekla nam je Katica Premur i objasnila kako je dospjela ovdje:

“Živjela sam na selu u Cepelišu s čovjekom koji je umro. U kući su njegovi sinovi, tamo više ne smijem pa sam tu dospjela. Bila sam prvo u vojarni nakon potresa.”

Govoreći o životu u kontejneru kaže:

“Svakakav je život ovdje. Imam mala primanja i jedva preživljavam. Grijalice su dobre, toplo je. Jednokratnu pomoć još nisam dobila. Priča se svašta, jedni kažu jedno, drugi drugo, ne zna se kad će.”

Andreju Plenkoviću poručuje: “Neka mu bude sve najbolje za Božić i Novu godinu i neka požure s naknadom.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare