Državni ZTC primio ruske trgovce vojnom opremom, Borković traži ostavku šefa

Vijesti 12. lis 202209:18 0 komentara
N1

Šef Nadzornog odbora ZTC-a Branko Borković komentirao je situaciju u kojoj se ova tvrtka našla nakon što je otkriveno da se, nakon uvođenja europskih sankcija Rusiji, Uprava sastala s Rusima, a ruska delegacija čak i dolazila u centar u Velikoj Gorici.

“Već duže vrijeme tražim ostavku predsjednika Uprave”, kaže Borković i dodaje kako će danas, nakon sjednice NO-a, biti poznati svi detalji. “Tražim da ZTC radi svoj posao”, rezolutan je Borković.

Novinarima je rekao i kako ne zna mnogo o samom problemu, tek da se dogodio sastanak i da dodatne informacije čeka. Nada se da će ih dobiti nakon sastanka Nadzornog odbora.

vezana vijest

Upitan koliko će Uprava trajati kaže: “Ja se nadam da ćemo to danas riješiti.”

Što se tiče direktora ZTC-a, koji je na čelu Uprave preživio već nekoliko afera, Borković kaže: “To je ipak naša imovina i nećemo dozvoliti da se devastira naša imovina. Budimo bar malo Hrvati u Hrvatskoj.”

Podsjetimo, predstavnici ZTC-a su s delegacijom ruske kompanije ATS imali sastanak nakon što je EU Rusiji nametnuo zajedničke sankcije zbog agresije na Ukrajinu. Ruski trgovci su čak i dolazili u Hrvatsku, a primio ih je direktor ZTC-a Zdravko Klanac.

ZTC je tvrtka u državnom vlasništvu, koja je nedavno izazvala pozornost javnosti zbog lošeg remonta protupožarnih aviona, pri čemu je Uprava isplatila novčane nagrade radnicima za uspješno odrađen posao, a nagrade su, kako je objavio “Jutarnji list”, dobili i radnici koji su u to vrijeme bili na lažnim bolovanjima i radili u inozemstvu.

Ruski ATS proizvodi dijelove za helikoptere MI-8 koje koristi Hrvatska vojska, a prema pisanju “Jutarnjeg lista” dolazak dvojice njihovih predstavnika u sjedište ZTC-a u Velikoj Gorici nije promaknuo djelatnicima Sigurnosno obavještajne agencije (SOA).

SOA je potom alarmirala kolege iz Vojno obavještajne sigurnosne agencije (VSOA) te je o svemu obaviještena i Uprava CERP-a, koji je vlasnik ZTC-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!