Borojević o šeiku: Volio bih da je taj čovjek moj paravan, gdje bi mi bio kraj

Vijesti 07. stu 202214:19 1 komentar
N1

Poduzetnik Miodrag Borojević stigao je u Zagreb i odmah po dolasku u zračnu luku stao pred novinare i odgovarao na pitanja o prodaji udjela Sberbanka u Fortenovi.

“Nisam pravni stručnjak, teško mi je to komentirati, mislim da ne bi bilo umjesno komentirati stvari. Struktura transakcije je da arapski investitor kupuje firmu d.o.o. u Moskvi koji je nositelj akcija kompanije u Amsterdamu. Oni tvrde da su oni za tu transakciju imali dozvole”, rekao je Miodrag Borojević, dodavši da je njegova uloga bila konzultantska.

VEZANE VIJESTI

Miodrag Borojević je bio član uprave O’KEY Grupe, jednog od vodećih trgovaca hranom u Rusiji te član Upravnog odbora Fortenova grupe, a mediji navode da ima dobre veze u Sberbanku i da je sudjelovao pregovorima o prodaji Sberbankova udjela u Fortenovi za 500 milijuna eura Saifu Alketbiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Upitan koliko je arapski investitor ozbiljan i služi li samo kao paravan za cijelu priču, Borojević je rekao da to ne može komentirati.

“S obzirom na to o kome pričamo, da je njegova ekselencija ozbiljan ulagač, čovjek je kupio brod za to koliko se govori da je sada investirao u Fortenovu, ja bih volio da je taj čovjek moj paravan, gdje bi mi bio kraj”, rekao je Borojević.

“Čini mi se da mi pridajete preveliku ulogu. Sberbank je ozbiljna institucija i ja ne mislim da bi gospodin Gref došao na to da mu treba jedan Borojević da sakrije nešto”, rekao je.

German Gref je predsjednik uprave ruskog Sberbanka koji je prošli tjedan u četvrtak priopćio da više nije dioničar Fortenova grupe i da s njom više nije vlasnički povezan te da je prodaja Sberbankovih dionica Fortenove zaključena je 31. listopada, a da je kupac veliki investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Financijska transakcija odnosi se na 43,4 posto udjela u nizozemskom holdingu Fortenova Group, jedinom dioničaru Fortenova Grupe, a kupac je Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, priopćeno je u srijedu navečer.

Fortnenova, a potom i vlada, rekli su da nisu znali za tu transakciju te da za nju nema regulatornog odobrenja koje je nužno jer je Sberbank pod sankcijskih režimom uvedenim Rusiji zbog napada na Ukrajinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare