Božinović: Zadnji dan pred izbore se koriste parapolitičke metode davanja nekakvih snimki

Vijesti 15. tra 202413:02 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da iza objave audiosnimke govora premijera Andreja Plenkovića na stranačkom sastanku stoje oni koji biračima ne mogu ponuditi program ni viziju, stoge se u finišu kampanje služe "parapolitičkim metodama".

“Oni koji su probali u ovoj kampanji na različite, a uvijek neuspješne načine, prezentirati se hrvatskim biračima, su oni koji nemaju program, viziju, a ne znam imaju li kandidata jer neki kažu da ga imaju, a neki da ga nemaju. Dakle, sve su isprobali i eto, sad zadnji dan pred izbore se koriste i parapolitičke metode u smislu davanja nekakvih snimki, ali ništa im neće pomoći. Dakle, luzeri će ostati luzeri”, rekao je Božinović u izjavi za medije nakon obilaska novootvorene prostorije Nacionalnog koordinacijskog centra za nadzor granice u Ravnateljstvu policije.

Božinović je kazao da će HDZ nakon izbora u srijedu ponovno sastaviti vladu, a objavu audiosnimke na kojoj premijer Plenković vrijeđa zastupnike Mosta i Domovinskog pokreta, nazvao je potezom očajnika.

“To je još jedno omalovažavanje hrvatskih ljudi”

“Dan pred izbore izaći sa ovim, mislim da je to još jedno omalovažavanje hrvatskih ljudi, hrvatskih birača i to će se u ostalom vidjeti vrlo brzo”, dodao je.

Na istoj snimci premijer optužuje pojedine medije za pokušaje rušenje HDZ-a, na što je ministar Božinović odgovorio je da se u Hrvatskoj otvoreno kritiziraju vlada i ministri, što je u skladu s najvišim demokratskim standardima.

“Prema tome ne vidim tu nikakav problem, pogotovo razlog za neku vrstu zabrinutosti”, kazao je.

Hrvatska granična policija najuvježbanija na razini EU

Nakon prezentacije o radu Nacionalnog koordinacijskog centra za nadzor granice, ministar unutarnjih poslova naglasio je da je hrvatska granična policija najuvježbanija na razini Europske unije. Iz europskih sredstava je nabavljena nova oprema vrijedna 250 tisuća eura, koja uključuje kamere te stacionarne i mobilne radare.

Zahvaljujući tehničkoj opremljenosti i analitičkoj službi, policija može predvidjeti gdje očekivati dolazak veće skupine migranata.

Zbog toga je Hrvatska najuspješnija u zaštiti vanjske granice Europske unije, ne samo kad govorimo o zaustavljanju ulaska nezakonitim migrantima, već i onima koje zovemo njihovim pomagačima, a to su krijumčari. Ove smo godina negdje na 700 uhićenih krijumčara., dok je nezakonitih prelaska granice 32 posto manje nego prošle godine”, izjavio je Božinović.

Potpredsjednik vlade najavio je od listopada ove godine implementaciju novog sustava “Entry-Exit” na razini šengenskog prostora koji uključuje provjeru otisaka prstiju i prepoznavanja lica svih državljana trećih zemalja koji žele doći na teritorij Europske unije, kako bi se pratilo njihovo kretanje.

Hrvatska je u ovom trenutku prva država članica EU koja je dobila certifikat prema kojemu je spremna već ga sutra primjenjivati. Opremili smo granične prijelaze, a kad ćemo krenuti ovisi naravno o tome kad će druge zemlje biti u stanju napraviti ono što smo mi već napravili”, poručio je Božinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!