Božo Petrov: Nisam antivakser

Vijesti 01. pro 202110:49 > 14:506 komentara
Božo Petrov
N1

Predsjednik Mosta Božo Petrov u N1 Studiju uživo govorio je o referendumskoj inicijativi kojom Most želi, kako navodi, ukinuti stožerokraciju. U prosincu kreću u prikupljanje potpisa za dvije referendumske inicijative kako bi se o epidemiološkim mjerama odlučivalo dvotrećinskom većinom u Hrvatskom saboru

Jeste li liječnik antivakser?

VEZANA VIJEST

“Nisam nikakav antivakser. Cijepio sam svoju djecu, predložio sam i svojim roditeljima, jer su u rizičnoj skupini, da se cijepe. Nisam antivakser niti Most jaše na valu nezadovoljstva. Ovo je od zadnjih pokušaja da kroz institucije, kroz poluge koje je dala demokracija, da konačno izmijenite određene stvari”, kazao je Petrov.

Istaknuo je da je Vlada imenovala tijelo koje je iznad naroda te da to tijelo donosi i provodi odluke, bez da ikome polaže račun. “Sada su te odluke postale besmislene i to je razlog zašto smo se uključili u ovu bitku.”

“Kome Stožer polaže račun? Nikome”

Kaže da Most ne iskorištava nezadovoljstvo građana. “Da nisu napravili ogromne podjele u društvu i glavni su motivatori i organizatori prosvjeda, mi ne bismo trebali voditi ovakvu inicijativu”.

VEZANA VIJEST

“Znate koja je prva inicijativa, odnosno prijedlog zakonske inicijative bio od predsjednika Vlade prije nego je zabilježen ijedan slučaj covida u Hrvatskoj? Ljudi to zaborave, to je bilo prije skoro dvije godine. On je pozvao oporbu u Banske dvore i rekao da planira predložiti zakon, tražiti od nas podršku da on doslovno ukine ovlasti Sabora i da on kao Vlada predlaže i donosi, jer nas čeka teška situacija. Kad smo to odbili i kad je shvatio da ne može na takav način provesti diktaturu, on je zaobišao sustav. Danas je to Stožer? Kome Stožer polaže račun? Nikome”, rekao je Petrov.

Ponovno se osvrnuo na prosvjed protiv covid-potvrda i mjera. “Nije Plenković glup čovjek, mislite da nije mogao zatvoriti prosvjed? Pa i on kalkulira”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar