Branitelj 26 godina primao invalidsku mirovinu. Otkrilo se da nikad nije ranjen

Vijesti 25. ožu 202209:12 > 09:4014 komentara
Izvor: Pixabay / ILUSTRATIVNA FOTOGRAFIJA

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv muškarca (50) kojeg se tereti da je lagao da je ranjen u Domovinskom ratu kako bi dobio invalidsku mirovinu.

Tužilaštvo tvrdi da je 50-godišnjak 1996. godine podnio zahtjev za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu i dobio nalaze i potvrde da prema kojima mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena invalidnost zbog ranjavanja u ratu.

Međutim, ODO tvrdi da to nije bila istina jer optuženi muškarac u Domovinskom ratu nije zadobio nikakve ozljede i uopće nema invalidnost uzrokovanu tjelesnim ozljeđivanjem.

Tereti ga se da je time neistinito prikazao kako ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale i utvrdile mu invalidnost kao posljedicu ozljeđivanja u ratu.

Na temelju toga je doneseno rješenje kojim mu je priznato pravo na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad, a koja mu je isplaćivana do siječnja 2022. godine. Kroz invalidske mirovine mu je isplaćeno više od 1.750.000 kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar