Bačić: U petak bi novi ministar mogao biti izglasan u Saboru

Vijesti 22. velj 202208:53 > 12:17 2 komentara
Patrik Macek/PIXSELL (ilustracija)

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, gostovao je u Novom danu.

Na pitanje hoće li na koalicijskom sastanku biti poznato ime nasljednika Darka Horvata, Bačić je rekao da predsjednik Vlade dolazi s imenom i da će oni danas o tome raspravljati. “Očekujem da bismo u petak, kad je glasanje predviđeno, izvršili glasanje u Saboru, raspravili na matičnim tijelima i uvjereni smo da bi budući ministar mogao dobiti potporu”, rekao je Bačić.

VEZANE VIJESTI

Cilj je da se u petak izglasa novi ministar na svoju poziciju, rekao je Bačić. Na pitanje ima li više kandidata u igri, Bačić je rekao da o tome ne želi špekulirati.

“Predlaganje ministra je u nadležnosti premijera i to je njegov prijedlog, to je u njegovom djelokrugu rada, on će to predložiti i ja bih to prepustio predsjedniku Vlade, a na meni je da se kao član vladajuće većine, o tome izjasnim. Ne bih htio unaprijed špekulirati koju će osobu predsjednik Vlade predložiti”, rekao je Bačić.

Upitan o poziciji Borisa Miloševića, kao potpredsjednika Vlade, Bačić je rekao da su jučer o tome razgovarali i da žele biti upoznati sa svime. “Kad budemo raspolagali svim relevantnim podacima, onda ćemo jasno, prije svega predsjednik Vlade, o tome donijeti odluku. Boris Milošević je dao izjavu da on nije postupao protuzakonito, da je vrijeme za koje se njega sumnjiči bio zastupnik u Saboru, a dijelom je i zadaća nas koji smo zastupnici u Saboru da na određeni način potičemo, pomažemo, radimo za kraj iz kojeg smo došli. Jasno, pritom ne pada na pamet raditi nešto što bi bilo protuzakonito, nešto što bi na bilo koji način drugoga onemogućilo da mu budu dostupne potpore i poticaji”, rekao je Bačić.

Na pitanje našeg Tihomira Ladišića, je li za Vladu prihvatljivo da joj potpredsjednik bude osumnjičenik USKOK-a, Bačić je rekao kad Vlada bude imala jasne pokazatelje u čemu je krimen, kakav je krimen i što je Milošević napravio, da će dati svoj stav.

“Treba utvrditi je li Milošević u svemu tome napravio kazneno djelo za koje ga se tereti. Kad budemo imali tu informaciju, onda ćemo moći reagirati”, rekao je Bačić.

“Htjeli bismo raspolagati relevantnim podacima na temelju kojih ćemo donijeti odluku. Ja mislim da u ovom trenutku, s obzirom na stanje i količinu informacija kojima raspolažemo, nije moguće donijeti odluku kojom se razrješava dužnosti potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića. Skloniji sam pričekati i vidjeti o čemu se radi, shvatiti sve okolnosti i tada o tome donijeti odluku. Bili smo svjedoci da su protiv određenih dužnosnika vođeni teški, zahtjevni kazneni postupci, koji su kasnije pokazali da su ti ljudi proglašeni nevinima”, rekao je Bačić.

Što se tiče ministra Josipa Aladrovića, šef HDZ-ova saborskog kluba rekao je da u Sabor nije došao zahtjev za njegovom ostavkom.

“Vladajuća većina je stabilna i Vlada ima podršku u Saboru. Ove sumnje i istraga koja se provodi kroz kraće će vrijeme biti potpuno razjašnjena, nakon čega ćemo poduzeti radnje, ako prema njima bude nužno reagirati”, rekao je Bačić.

Na sastanku stranačkih tijela u ponedjeljak popodne nije bilo rasprave o radu DORH-a, rekao je Bačić, dodavši da se protive curenju podataka iz istraga.

“Dajemo punu podršku DORH-u i USKOK-u i vjerujem da je to što je napravljeno – napravljeno na temelju činjenica. Ono što je predsjednik Vlade rekao, da se radi o ministru u Vladi Republike Hrvatske, koji je uhićen za predmet koji je napravljen u vrijeme dok je ministar graditeljstva bio ministar gospodarstva i bilo je postavljeno pitanje je li bila nužnost da se u subotu ujutro reagira tako”, rekao je Bačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare