Branko Bačić poručio oporbi: Uzalud vam trud svirači

Vijesti 06. svi 202221:38 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ustvrdio je u petak, pred kraj cjelodnevne rasprave o dvije oporbene inicijative za raspuštanje Sabora, kako nema šanse da se to realizira, poručivši oporbi - „Uzalud vam trud svirači”.

„Rasprava od gotovo 12 sati pokazala je koliko je frustracije u redovima oporbe, koliko ste žuči prema kolegama prosuli da mi vas je skoro i žao, da se ne možete savladati nego u igrokazu na najružniji način govorite o ljudima koji neće raspustiti Sabor jer imaju odgovornost prema biračima koji su ih izabrali”, kazao je Bačić.

Kako mislite raspustiti Sabor s nedovoljnim brojem ruku, a vladajuća većina to ne želi i nema namjeru, upitao je Bačić oporbene zastupnike i poručio im da nemaju šanse to realizirati.

„Izbori će biti kada HDZ odluči, uzalud vam trud svirači”, zaključio je.

Bačić je spočitnuo i Klubu zeleno lijevog bloka da nisu ništa napravili u Zagrebu, da su nesposobni i ne znaju, upitavši zašto tamo ne bi išli na izbore.

„Nema izbora u Zagrebu jer se gradski pročelnici ne odvoze maricama u Remetinac jer su se zaustavile krađe, odgovorila mu je Sandra Benčić (KLZ).

“Razlika je što u Zagrebu zadnjih mjeseci ne hodaju ljudi s torbama”, dodala je Urša Raukar Gamuin (KLZ) na što je Bačić ocijenio da je nervozna.

Rasprava se otegla zbog čestih javljanja predlagatelja koji su navodili razloge zašto smatraju da su potrebni prijevremeni izbori, te zbog čestih replika. Afere ministara, neprovođenje reformi, nepostojanje obnove, korupcija, nabrajali su razloge zašto Vlada mora otići.

Stihovima se ranije poslužila i Sandra Benčić (Možemo). „Odnos HDZ-a i Hrvatske najbolje se vidi u stihovima, niti ja voljeh tebe nit si ti mene voljela samo stara navika je ostala” , kazala je Benčić nabrajajući što sve Vlada nije učinila.

Time je reagirala na puštanje glazbe iz klupe HDZ-ovog Ante Deura.

Daliji Orešković (Centar) zasmetalo je pak što Deur na sjednici razgovara na mobitel. „Izađite van, ponašajte se kako treba, nije ovo vaša sabornica, imajte minimum pristojnosti”, poručila je.

Peđa Grbin (SDP) završno je zaključio da to što ne žele raspustiti Sabor govori jedino o vladajućoj većini koja pod cijenu zadržavanja pozicija i vlasti je spremna napraviti sve bez obzira koliko to koštalo građane.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!