Brazilka progutala 76 ampula: “Da je samo jedna puknula, ne bi bila živa”

Vijesti 13. lis 202118:44 > 23:24
Izvor: N1

Putnica iz Sao Paula preko Lisabona avionom je doletjela u Zagreb, s prethodno progutanih 76 kapsula ispunjenih kokainom. Cijeli slučaj u Dnevniku N1 televizije komentirao je Vlado Jurinjak iz GCU Zračna luka.

“Dotična osoba je putnica iz Brazila koju smo po našoj lokalnoj analizi u suradnji s drugim službama EU izdvojili kao sumnjivu putnicu na tom letu. Prilikom dolaska, putnicu smo od početka do kraja nadzirala kako ne bi napravila nešto što ne bi vidjeli”, kazao je Jurinjak i dodao:

VEZANA VIJEST

“Prilikom pregleda smo posumnjali na moguće krijumčarenje narkotika. Kad smo izvršili pregled, radili smo intervju s dotičnom i vidjeli smo dosta nelogičnosti, kako je kupljena karta, gdje ide, koliko će ostati u Hrvatskoj, koliko ima novaca… To je bio jedan od elemenata da posumnjamo.”

Istaknuo je da kod putnice nisu pronašli kokain te da je odvedena na pregled u bolnicu.

“Koristili smo i uređaj koji je pokazao da je dotična osoba bila u doticaju s kokainom. Kokain kod nje nismo našli, ali sumnja je bila tako da smo je s policijskim službenicima otpratili u KBC Rebro gdje su liječnici ustanovili, putem detaljnog pregleda, da dotična ima u sebi nedozvoljene ampule. To je i priznala, imala je 76 ampula, 990 grama kokaina se ustanovilo”, rekao je.

“Mi smo tu žensku osobu spasili. Imala je veliku količinu progutanu i da je samo jedna ampula slučajno puknula, nažalost više ne bi bilo”, istaknuo je Jurinjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar