Bressan: Platforma CijepiSe neće profunkcionirati, odgovornost nije na Berošu

Vijesti 26. tra 202112:32 > 20:17 0 komentara
N1

Slučaj liječnika Leonarda Bressana izazvao je interes javnosti jer se dr. Bressan nakon cijepljenja u KBC-u Rijeka uspio prijaviti putem aplikacije u sustav Cijepise.

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić rekao je da je cijepljenje Bressana jedan izolirani slučaj koji nema veze sa sustavom Cijepise: “Došlo je do pogreške u našem informacijskom sustavu. Svi ostali su upisani.”

VEZANA VIJEST

Leonardo Bressan rekao je za N1 da vjeruje u riječi ravnatelja Ružića: “Dosad je pokazao da je uvijek iskren i bez fige u džepu.”

Opisao je što se dogodilo:

“Novinari su bili kod mene i pokušali smo se upisati. Novinarki je odbijeno, ja sam uspio. Ostao sam zatečen s obzirom na to sam već cijepljen. To što je bio informatički propust, ne mijenja ništa. Kao što je i Rakar rekao, sustav loše funkcionira.”

“Nije se slušala struka, moglo se uštedjeti puno novca”

Istaknuo je da prilikom izrade platforme nije slušala struka. Predlagali su, među ostalim, i call centar, gdje bi se mogli zaposliti i brojni nezaposleni administratori.

VEZANA VIJEST

“Loša rješenja, postupanja i greške uvijek ću kritizirati”, poručio je.

Smatra kako platforma neće profunkcionirati u narednim mjesecima: “Kostur sustava Cijepise loše je postavljen. Bilo je ponuđenih kvalitetnih rješenja, nisu uzeta u obzir. Moglo se uštedjeti puno novca, sustav je mogao biti stabilniji, ali nije se slušalo. Tu smo gdje jesmo, ne znam kako bi se to moglo ispraviti.”

Kaže da nije odgovornost na Berošu: “Nije on Superman”

Što se tiče odgovornosti, kaže kako je ona unutar ministarstva.

“Ako govorimo o odgovornosti Beroša to može biti neka zapovjedna odgovornost, nije on Superman. Problem je u savjetnicima i službama”, smatra Leonardo Bressan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!