Brumnić o Grbinu na čelu SDP-a: To je diktatura, a svaka završava na isti način

Vijesti 20. ruj 202109:49 > 11:09 1 komentar
N1

Bivši član SDP-a i saborski zastupnik u klubu te stranke, Zvane Brumnić, gostovao je u Novom danu i komentirao stanje u toj stranci.

Na pitanje hoće li njega i još troje kolega, koji su bivši članovi stranke, ali i dalje nastavljaju funkcionirati unutar Kluba zastupnika SDP-a u Saboru, predsjednik SDP-a Peđa Grbin izbaciti iz stranke, Brumnić je rekao da ima informacije koje je pročitao u medijima, da će se sazvati sjednica Kluba i da će Grbin razgovarati sa zastupnicima pa odlučiti.

Dodao je i da Grbin nije razgovarao niti s njim niti s ostalim bivšim članovima SDP-a.

VEZANE VIJESTI

“Nakon odmaka od dva mjeseca, otkako se sve ovo počelo događati, na neki način pokušavate se boriti za SDP, odnosno one vrijednosti koje je SDP predstavljao, jer on više ne predstavlja ono što je zadnjih 30 godina predstavljao u Hrvatskoj i mislim da će gubitak tih vrijednosti predstavljati ogroman gubitak za društvo”, rekao je Brumnić, dodavši da vjeruje da članstvo SDP-a ima te vrijednosti i da će se oduprijeti onome što radi rukovodstvo stranke.

SDP-u je uključivost i demokratičnost i dosad otežavala rad, rekao je Brumnić, dodavši da je SDP bio predvodnik demokratskih procesa i u društvu i u stranci. Istaknuo je i da će se on u Klubu i dalje voditi politikama SDP-a i da će poštivati odluke stranke.

“To nije pitanje lojalnosti, nego ljudskog odnosa prema društvu s kojim radite i djelujete. Ne možete biti član nekog kluba gdje donesete jednu odluku većinom, a nakon toga izaći van i tvrditi nešto drugo. To je nešto što su oni radili protekle četiri godine, a što mi nismo radili”, rekao je Brumnić.

Podsjetio je i da je Grbin bio suspendiran za vrijeme prošlog vodstva SDP-a, kad je na čelu stranke bio Davor Bernardić.  “Grbinu je unutar stranke omogućen rad, u Saboru mu je omogućen rad. Bio je prihvaćen unutar stranke i pozvan da surađuje. Ovo je diktatura, a svaka je diktatura završila na jednak način”, rekao je Brumnić.

Upitan kako će izgledati njegov rad u Saboru, Brumnić je rekao da je siguran da će ostati dio kluba, ako Grbin prihvati činjenicu da mora poštovati Poslovnik Sabora i Kluba.

“Grbin je predsjednik godinu dana, osvojio je to mjesto jer je rekao da ima nove vizije i politike za SDP, a niti u jednoj od tih vizija nema ništa novo. U Predsjedništvu SDP-a sjedi pet liječnika, oni u godinu dana nisu rekli ništa novo”, rekao je Brumnić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare