Butković: Od ponedjeljka ćemo regulirati plin u bocama

Vijesti 11. ruj 202222:53 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL

Ministar prometa Oleg Butković je za Dnevnik Nove TV rekao da se još ne znaju svi detalji strašne nesreće kod Novske.

“I mene kao ministra zanima koji su uzroci. Činjenica je da su izgubljena tri života”, rekao je za Novu TV Oleg Butković o sudaru dvaju vlakova te istaknuo da ne zna zašto je teretni vlak stajao na mjestu. Kaže da je čuo da je bio u kvaru.

VEZANA VIJEST

Ne zna koliko bi istraga mogla trajati. “Ima više aktera koji rade na istrazi, ali Državno odvjetništvo je tu najvažnije i konačni ishod njihove istrage će biti najvažniji”, istaknuo je.

Za najviše dva do tri dana bi promet tim dijelom željeznice trebao biti normaliziran, rekao je ministar Butković.

“Ne bojimo se nestašice hrane”

Osvrnuo se i na mjere za struju u Primorsko-goranskoj županiji. “Gledali smo ravnomjerno donijeti mjere, a od sutra ćemo regulirati plin u bocama tako da će oko 25 posto cijena plina u bocama ići dolje”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Na upit smatra li da su ljudi na obalnom području zakinuti, Butković je rekao da nisu. “U Rijeci postoji plin, tako da… Naravno, nemaju sva kućanstva plin, ali 2500 kW/h polugodišnje potrošnje za kućanstvo obuhvaća oko 87,5 posto ukupnih priključaka. Ostali očito troše više”, kazao je Butković.

Rekao je da se ne boji nestašice hrane, odnosno proizvoda čija je cijena zamrznuta. “Ne, ne bojimo se. Mi smo vodili dijalog i s trgovcima i prehrambenom industrijom. U kompromisu je doneseno rješenje. Vidjeli ste da su na policama i ulje i ostali proizvodi smanjeni. To ide u korist naših građana i mjere su dobro izbalansirane. U energetskoj krizi puno ćemo pomoći građanima i poduzetništvu”, smatra Butković.

Kratko je prokomentirao prekid koalicije Možemo i SDP-a u Zagrebu i nagađanja da je to zato što je Tomašević preblag prema premijeru.

“Mi surađujemo s gradonačelnikom. U Vladi smo koncentrirani na rješavanje problema. Ne bavim se svađama u koaliciji, bilo kojoj koaliciji”, zaključio je Butković, prenosi Dnevnik.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!