Radimir Čačić: Milanović nema proruske stavove

Vijesti 24. lis 202210:20 0 komentara
N1

Predsjednik Reformista Radimir Čačić bio je gost Novog dana.

Govoreći o cijenama goriva, Čačić je rekao da Vlada ne može intervenirati dovijeka.

VEZANE VIJESTI

“Vlada može intervenirati u nekim segmentima energetike. Jedan od tih segmenata je struja jer imamo HEP. Imamo Inu gdje imamo neke instrumente, kao što je instrument nafte i plina koji se vade u Hrvatskoj, pa onda ne neki način zaustaviti mogućnost da se to izvozi van. Ima i mogućnosti da se kroz porez na ekstraprofite Vlada osigura da subvencionira, odnosno da sutra može platiti eventualne tužbe naftnih kompanija ako im Vlada zaustavi cijene”, rekao je.

Što se inflacije tiče, ističe da nismo ni dugoročno ni srednjeročno nismo napravili ništa.

“To je problem ove Vlade, kao i svih Vlada do sada. i imamo taj jadransko-jonski plinovod koji nam u velikoj mjeri regulira dovoz plina iz Azerbajdžana. Mi dugoročno strateški nismo radili ništa. Plenković, osim LNG-a, koji je direktna naredba američka, nije napravio ništa. Kad govorimo u vrlo dalekim projekcijama, onda je tu i nuklearna elektrana Krško 2″, kaže.

Govor premijera o stanju nacije i reforme

Čačić smatra da je ono što je izrekao premijer u svom govoru ustvari predizborna poruka.

“Dvije trećine toga ili sve što je tamo izrečeno trebalo je davno biti ostvareno.

“Sad u ovom raslojavanju, inflaciji i osiromašenju – taj obrok je kao socijalna kategorija izuzetna. Poruka je odlična”, ističe.

Za zdravstvenu reformu je rekao da je to priča za koju sumnja da će se napraviti išta.

VEZANE VIJESTI

“Formom reforme se pokušava zamijeniti suština. Beroš će doživjeti na tom mjestu izbore, samo nikakve reforme neće provesti”, rekao je.

Krimska platforma i nesudjelovanje predsjednika Milanovića

Osvrnuo se na poruke o ruskim ljudima u Hrvatskoj.

“HDZ objavljuje nekakav udarak koji je sulud, gdje radi kompilaciju izjava nekih ljudi. To je tako jadno i tako bijedno, a ne objavljuju istovremeno recitiranje našeg ministra vanjskih poslova ruskom ministru vanjskih poslova, to je jadno”, kaže.

Ističe da je Hrvatska članica EU-a i NATO-a i da u tom smislu imamo obaveze.

“Slažem se s predsjednikom da se ne treba gurati tamo gdje ti to objektivno ne treba i ide u dimenziju koju nemaš. Milanović nema proruske stavove. Nije Hrvatska u poziciji da se trebamo pretjerano tu vidjeti”, govori.

Čačić smatra da se mi ne trebao gurati u prve redove.

“Mi svoje obveze izvršiti trebamo, moramo se držati naših obveza. To će vjerojatno uključiti i neku formu obuke. Dobro je i pametno da smo tu na humanitarnom dijelu, logistici i razminiranju”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!