Čačić o aferi u HNB-u: Što se tiče Vujčića, tu su stvari potpuno čiste

Vijesti 13. sij 202214:30 > 19:42
Izvor: N1

Predsjednik Refomista Radimir Čačić komentirao je u N1 Studiju uživo aferu u HNB-u. Siguran je da je u slučaju guvernera Borisa Vujčića - sve čisto.

Čačić smatra da je cijela priča oko HNB-a bespredmetna. “On je imao dionice i prodao ih prije nego što je došao u bilo kakav kontakt s HNB-om. Što se tiče Vujčića, tu su stvari potpuno čiste”, govori Čačić na pitanje o guverneru HNB-a.

“Očito je već danas da tu neće biti nikakvih zakonskih sankcija jer zakone nisu kršili. To nikako ne znači da nisu kršili osnovne moralne i etičke standarde. Za te plaćice reda veličine 40, 50 tisuća kuna, možda bi bilo dobro da se suzdrže od dokazivanja sukoba interesa. I ta priča je uvredljiva, ako ti kontroliraš banke, da nemaš te informacije… Inače, ta cijela priča s HNB-om, nije to sad to je iz vremena Rohatynskog”,  govori Čalić

vezana vijest

“Zakon sigurno nije prekršen”, smatra Čačić.

Na pitanje jesu li ljudi iz HNB-a imali povlaštene informacije, Čačić kaže: “Imali su svi, samo je to nedokazivo.”

“Mislim da  se neće dogoditi ništa, cijela ta halabuka je samo razotkrivanje procesa koji razotrkiva trulo stanje u HNB-u. Ne Vujčića, nego ekipe oko njega”, govori.

Kad uđemo u europsku monetaru uniju, “ta ekipa će polako nestati”, smatra šef Reformista. Čačić misli da bi iza cijele afere moglo stajati to da netko ne želi Vujčića za predstavnika u europskoj banci. “To je cijela ideja iza ove afere. To je dobar tajming, ne za Vujčića nego za… Vidjet ćemo”, govori Čačić. Na pitanje zašto bi netko na ovakav način rušio Vujčića, Čačić kaže da vjerojatno postoje kompetentniji ljudi, ali i oni koji su bliže politici.

“Za sve koji su to sad recentno radili, podržavam ostavke i smjene”, govori dalje. “Kod Vujčića je sve čisto, i sa stanovišta zakona i sa stanovišta etike i morala”, zakljčuje.

Pupovac u Banjoj Luci

Odlazak Milorada Pupovca u Banju Luku je nevažan kao i afera u HNB-u, smatra Čačič. “Ni ovo nije tema, obje ove teme su blago rečeno luk i voda”, kaže.

“Sve što miriše na separatizam u BiH za nas je neprihvaljivo, to je politika ove zemlje. To je sigurno i stav Milorada Pupovca i njegove stranke i njegovih zastupnika”, govori Čačić.

“Razumijem što se dogodilo, nije to ništa dobro, siguran sam da i Pupovac zna da to nije najbolje što se moglo dogoditi, ali on vraća dio humanitarnog duga”, kaže Čačić.

Što se tiče Dodika, kaže kako “on nije najveći remetilački faktor” i da ima “mnogo većih igrača od njega”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.