“Čačiću je ionako vrijeme za mirovinu, ni papa se u tim godinama ne kandidira”

Vijesti 31. svi 202113:53 0 komentara
N1

Ivan Čehok više nije varaždinski gradonačelnik. Zamijenio ga je SDP-ov Neven Bosilj, koji je u drugom krugu izbora dobio 8249 glasova ili 50,52 posto, dok je Čehok dobio 8080 glasova, odnosno 49,48 posto.

U programu N1, Ivan Čehok je rekao kako je to posljedica razorne i pljuvačke kampanje, ali i plimnog vala promjena u Hrvatskoj. “Svi veći gradovi promijenili su gradonačelnike. To je jedan plimni val promjena koji je zahvatio i naš grad. Mi smo izgubili u višestambenim naseljima vjerojatno zbog visine cijena odvoza otpada.

“Promjena je često gora od onoga što sada imamo”

Kada imate kampanju koja se u Zagrebu vodila nakon Bandićeve smrti – ‘promijenimo sve’, val s obzirom na količinu marketinga s promjenama sigurno ponese sve. U Varaždinu smo imali elemenata zahtjeva za promjenama. Promjena je često gora od onoga što sada imamo, veli francuska izreka”, dodao je sada bivši gradonačelnik.

VEZANA VIJEST

Istaknuo je da njih ljudi krive za sve, za sve nedaće koje se danas događaju u Hrvatskoj, “posebno u vrijeme pandemije kada su Stožer i Vlada donosili odluke, a mi smo ih morali provoditi”.

“Lokalna samouprava često strada prva u valu promjena”

Dodaje i da lokalna samouprava često strada prva u valu promjena. “Ponosan sam na ono što sam napravio u zadnje četiri godine, siguran sam da to nitko neće opet moći napraviti, sve smo prekopali… No, u višestambenim naseljima smo izgubili jer smo morali provoditi Vladine uredbe i zakone. Imamo sedam komponenti, drugačije se odvaja biootpad, i morali smo poskupjeti. No mi smo samo morali provoditi Vladinu odluku”, govori Čehok.

“Tu je bila nezgodna situacija s SDP-om i sve su karte bacili na Varaždin. Tu smo bili pod vrlo prljavoj kampanji na osobnoj, obiteljskoj razini, govorilo se da smo lopovi… Ali to se sve na kraju vrati.

“Ne bih htio zloduhi prorok, ali oni neće dugo izdržati”

Židovska poslovica kaže – Lažima se daleko dogura, ali polije nema više povratka. No, ne bojim se. Ne bih htio zloduhi prorok, ali oni neće dugo izdržati”, dodao je.

Odgovarajući na pitanje smatra li da su presude bile teret, rekao je da nisu: “Ne, ja sam pravomoćno oslobođen za obradu otpada. Moj protukandidat je to kasnije još smatrao lopovlukom, ali će on morati početi rješavati stvari. Govorio je o promjenama, ali njih ne može biti jer je zakon takav kakav jest”.

Kaže da Varaždin ostavljaju u nikad boljem stanju

Čehok kaže da Varaždin ostavljaju u nikad boljem financijskom i projektnom stanju. “U prva četiri mjeseca imamo 4 milijuna kuna viška, sasvim stabilno financijsko stanje. Ono nije problem. Problem su obećanja koja je taj čovjek dao, a on ih ne može napraviti”, kaže.

Osvrnuo se i na to da ni Radimir Čačić nije prošao u drugom krugu.

“Mi nismo na ratnoj nozi. On se svađa s cijelom zemljom, a njemu je i onako vrijeme za mirovinu, pa ni papa se u tim godinama ne kandidira”, prokomentirao je Čehok.

Kaže da su prvi puta ušli u županijsku skupštinu i da će biti konstruktivna oporba. Politika na nacionalnoj razini ga, dodaje, ne zanima: “Zanima me samo moj grad i politika na lokalnoj razini.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!