Ćelić o Bandiću: Vjerujem da u ovom trenutku trebamo pamtiti samo dobre stvari

Vijesti 28. velj 202111:01 1 komentar
Ivan Ćelić
Foto: N1

Sandra Benčić, saborska zastupnica platforme Možemo!, i saborski zastupnik HDZ-a Ivan Ćelić gostovali su u Točki na tjedan gdje su se osvrnuli na to kako je preminuli zagrebački gradonačelnik upravljao Zagrebom.

“Danas je dan kada treba izraziti sućut obitelji Bandića, a ne raditi evaluaciju njegove političke ostavštine. Jasno je da svi oni koji su politički i suradnički pomagali ostaju u tome i ostaje ta jedna klijentelistička hobotnica na istom mjestu. Bit će potrebno izabrati vlast koja će se s njome suočiti”, poručila je Benčić.

VEZANA VIJEST

Kampanja Tomislava Tomaševića bila je usmjerena na kritiku Milana Bandića pa se postavlja pitanje hoće li se to nakon njegove smrti promijeniti.

“Naš plan nije bio usmjeren samo na kritiku Milana Bandića. Vidjeli smo kako Bandić stoji u anketama tako da njega nismo doživljavali kao nužnog suparnika u drugom krugu. Sve svoje snage smo usmjerili na to da napravimo program koji od prvog dana možemo implementirati da bi Zagreb učinili gradom 21. stoljeća. Naša kampanja nije bila postavljena negativno”, pojasnila je Benčić, dodajući da je cilj njihove kampanje revitalizacija Zagreba.

Sandra Benčić
Foto: N1

Ćelić se osvrnuo na suradnju Milana Bandića i HDZ-a.

“Nastojali smo da na temelju te partnerske suradnje učinimo sve da kvaliteta života Zagrepčana bude što bolja. On je bio iskusan političar koji je imao potporu na izborima, redovito je u izbornim ciklusima dobivao najveću potporu, to se ne može zanemariti. Imao je razumijevanja prema vulnerabilnim skupinama ljudi. Vjerujem da u ovom trenutku trebamo pamtiti samo dobre stvari”, kazao je Ćelić.

VEZANA VIJEST

“Volio bih da je politička era Milana Bandića završila 16. svibnja, da je ostao živ i da su Zagrepčani izabrali novog kandidata za gradonačelnika. Zasigurno će ova iznenadna smrt promijeniti i određene strategije i vjerujem da će se to reflektirati i na razlike u postotcima i na situaciju koja će biti zamršenija po pitanju ulasku kandidata u drugi krug”, dodao je Ćelić.

Benčić je istaknula da nije dovoljna samo smjena Milana Bandića da bi se iskorijenila korupcija.

“Nama je žao što se nećemo moći suočiti s njim na izborima i pružiti priliku građanima Zagreba da doživimo katarzični moment smjene te vlasti. Nije samo smjena Milana Bandića dovoljna da bi se riješio klijentelistički model koji je on postavio i stoga građani, zajedno s nama, znaju da sve što smo planirali ostaje kao zadatak”, kazala je Benčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare