Ćorić: Najveći dio kućanstava dobio struju

Vijesti 30. pro 202010:32
Tomislav Ćorić
Izvor: Slavko Midžor/PIXSELL

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je u srijedu da je najveći dio kućanstava na području Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta koja su tijekom potresa ostala bez struje, tu struju dobilo, no upozorio je na nekoliko srušenih trafostanica, kao i oštećenja vodovoda u Petrinji.

Ćorić je uoči sjednice Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) rekao da su jučer cijeli dan ekipe Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) i HEP-ODS-a bile na terenu, a da je najveći dio kućanstava koje su ostala bez struje jučer struju dobilo.

VEZANE VIJESTI

Međutim, istaknuo je Ćorić, postoji nekoliko srušenih trafostanica i tijekom današnjeg dana se radi na tome i nada je da će se to u najskorije vrijeme sanirati, što je i prioritet Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Inače, kako je upravo izvijestio HEP, njihovi radnici su jučer do 22 sata uspjeli vratiti opskrbu električnom energijom za oko 85 posto korisnika mreže u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Kada je u pitanju vodno-komunalna infrastruktura, naveo je Ćorić, vodovod u Petrinji trenutno bilježi štetu na oko sto mjesta, a vodno-komunalna poduzeća iz cijele Hrvatske su ponudila pomoć, a nekoliko njih će biti angažirano sljedećih dana kako bi se puknuća sanirala.

Povratak NE Krško oko 13 sati

Ćorić očekuje i da će se Nuklearna elektrana Krško (NEK) danas oko 13 sati ponovo vratiti u rad.

Naime, iz NEK-a su jučer izvijestili da je nuklearka automatski zaustavljena nakon potresa i da je u sigurnom stanju zaustave.

Središte razornog potresa koji je jučer oko 12,20 sati zatresao Hrvatsku bio je 46 kilometara od Zagreba i devet kilometara zapadno, jugozapadno od Siska na području Petrinje, izvijestio je EMSC.

Potres magnitude 6,3 prema Richteru dogodio se nešto prije 12,20 sati na dubini od 10 kilometara, naveo je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), a procjenjuje se da ga je osjetilo šest milijuna ljudi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar