Ćorić o zahtjevima poduzetnika: U ovom trenutku mjere se ne mogu promijeniti

Vijesti 03. velj 202115:53 0 komentara
Davor Puklavec/PIXSELL

U srijedu je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan prosvjed koji je organizirala Udruga Glas poduzetnik (UGP) zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika.

Predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas naveo je u Pressingu što točno traže od Vlade.

VEZANE VIJESTI

“Tražimo dvije stvari: da se prestanu diskriminirati jedni u odnosu na druge i da se krene s postepenim otvaranjem s obzirom na epidemiološku situaciju. Ako ćemo biti zatvoreni, neka stave na stol konkretna obeštećenja pa onda možemo pričati o tom planu. Takav plan nikad nismo vidjeli, tražimo ga od prvog dana”, rekao je Bujas i dodao:

“Tražimo da se pokriju fiksni troškovi svima onima koji imaju pad 60 posto i više. Dakle, ne samo onima koji su zatvoreni nego koji su iz istog razloga u problemima,a to su potezi Vlade i pandemija. Vlada nije kriva za pandemiju,a li je odgovorna za menadžiranje iste. Tražimo da se ubrza proces covid kredita s 0,25 posto povoljnom kamatnom stopom.”

Ćorić o prosvjednicima: Imaju političku agendu

Na Trgu su se okupile tisuće poduzetnika koji su, između ostalog, tražili i ostavku ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića.

VEZANE VIJESTI

“Prosvjed je uobičajeni oblik izražavanja nezadovoljstva u demokraciji, ne očekujte od mene da ću to komentirati. Što se tiče želja inspiriranih akcijama čelnika udruga koje su organizirale prosvjed, to su nekredibilni zahtjevi, a ti ljudi imaju političku agendu. To dokazuje i činjenica da je bilo oporbe na prosvjedu. Vlada je na jednom od sastanaka dala do znanja da je smanjenje poreza na dodanu vrijednost velik udarac na proračun i u ovoj situaciji to nije realno. Kao ministar gospodarstva uvijek ću javno reći svoj stav. To je populizam koji često vidimo u Hrvatskoj”, rekao je ministar o današnjem prosvjedu.

Cijeli događaj komentirao je i na svom Twitter profilu.

“Kriza dugo traje i jasno je da je pobudila osjećaje nezadovoljstva. Razumijem i frustracije – nitko ne bi bio sretniji od mene da svi mogu normalno živjeti i raditi, i da virus ne postoji. Nažalost, naša, ali i europska realnost, je drugačija. Realnost je i legitimna borba za interese. Prosvjedi su sastavni dio demokracije, ali u ovom trenutku mjere se ne mogu promijeniti na takav način. Njih ne donosim ja, a još manje organizatori prosvjeda. Donosi ih Stožer, s glavnim fokusom na zaštitu zdravlja i života ljudi”, napisao je Ćorić.

“Izvor nezadovoljstva organizatora prosvjeda je moj stav da promjene PDV-a u ovim okolnostima nisu realne. Ponavljam, sad nisu realne, kao i što ću ponoviti i da nam ovakve mjere daju rezultate u borbi s virusom. Uvijek ću jasno artikulirati što mislim, sviđalo se to nekom ili ne”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!