Ćorić predao Ministarstvo Filipoviću: Ostavljam mu konkurentno gospodarstvo

Vijesti 29. tra 202215:25 2 komentara
Ministarstvo gospodarstva

U Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja danas je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Tomislava Ćorića i novoizabranog ministra Davora Filipovića.

Tomislav Ćorić upoznao je ministra Filipovića sa stanjem u resoru te mu predao izvješće o radu od srpnja 2020. godine, kada je preuzeo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Novom ministru poželio je puno uspjeha u budućem radu, istaknuvši kako je tijekom dvije, izrazito izazovne godine, realizirano mnogo kvalitetnih projekata te se u Ministarstvu intenzivno radilo na pružanju pomoći gospodarstvenicima i građanima zbog kriza izazvanih razornim potresima te pandemijom covida.

VEZANA VIJEST

“Svom nasljedniku ostavljam konkurentno hrvatsko gospodarstvo i nikad jaču energetsku politiku, što je iznimno važno za trenutnu geopolitičku situaciju. Izazova uvijek ima i sigurno će ih biti, ali najvažnije je imati jasnu viziju i ne gubiti strpljenje”, izjavio je Tomislav Ćorić i pritom naglasio svoje čvrsto uvjerenje da će ministar Filipović kvalitetno voditi resor u budućem razdoblju.

Ministar Filipović čestitao je bivšem ministru Ćoriću na svim dosadašnjim postignućima te izrazio namjeru da odlučno nastavi provedbu započetih projekata u cilju još jačeg osnaživanja hrvatskog gospodarstva i usmjeravanja Hrvatske na europskom putu zelene tranzicije.

“Zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Učinit ću sve da doprinesem daljnjim uspjesima Vlade Republike Hrvatske. Moja vrata su uvijek otvorena svima koji žele raditi na dobrobiti hrvatskog gospodarstva” izjavio je novi ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović te dodao da slijedi detaljno upoznavanje s radom Ministarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare