Crkva, Vlada i Grad potpisali sporazum o darovanju zemljišta za stadion u Maksimiru

Vijesti 21. velj 202413:23 3 komentara
N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, nadbiskup zagrebački Dražen Kutleša i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević potpisali su u Banskim dvorima sporazum kojim je okončan 27-godišnji spor oko zemljišta na kojemu je izgrađen stadion u Maksimiru.

Podsjetimo, u prosincu je Plenković na sjednici Vlade objavio kako je postignut dogovor. Vlada, Grad i Zagrebačka nadbiskupija danas su i službeno potpisali taj sporazum kojim Crkva daruje Gradu zemljište na zagrebačkim Sveticama, a Vlada u zamjenu Crkvi daje deset drugih lokacija na kojima se može izgraditi sakralne ili druge crkvene objekte.

Kutleša je nakon potpisivanja ugovora rekao kako je zadovoljan što se realizirao ovaj ugovor za koji smatra da će biti od koristi svim građanima Zagreba. Dodao je i kako će Crkva na lokacijama koje je dobila u zamjenu za Maksimir graditi crkve, ali i vrtiće i sve što bude bilo potrebno na tom području.

“Danas je doista bitan dan jer se nakon 27 godina rješava imovinsko-pravni sport. Upravo zbog ovog spora u prošlosti se nije išlo na izgradnju novog već rekonstrukciju starog stadiona. Zadovoljan sam što se ovaj problem riješio u mandatu ove Gradske uprave, tako smo pokazali da se mogu riješiti i najteži problemi”, rekao je gradonačelnik Tomašević i dodao kako nakon ovoga nema više prepreka za izgradnju novog maksimirskog stadiona.

“Smatramo da se stadion može izgraditi privatnim sredstima. Vjerujemo da se stadion može izgraditi sponzorskim novcem, a ne gradskim”, rekao je gradonačelnik.

Zadovoljan je i premijer. “Možemo reći da je riječ o povijesnom danu koji rješava gotovo tri desetljeća star problem koji je bio prepreka za izgradnju novog stadiona kakav Zagreb, Zagrepčani i Hrvatska zaslužuju”, zaključio je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare