Damiru Škari potvrđena presuda zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice auto kluba

Crna kronika 16. tra 202415:42 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon četiri i pol godine potvrđene su teške optužbe protiv bivšeg saborskog zastupnika.

Visoki kazneni sud RH potvrdio je kaznu od dvije i pol godine zatvora Damiru Škari, bivšem predsjedniku Autokluba Siget zbog silovanja i spolnog uznemiravanja jedne zaposlenice.

Žalbe na presudu

Prije godinu dana Škari je bila izrečena nepravomoćna presuda, ali su se i državno odvjetništvo i obrana na nju žalili. Obrana je tvrdila da činjenično stanje nije potpuno utvrđeno, a tražili su novo vještačenje. U žalbi su isticali i da je iskaz Škarine žrtve suprotan onome što su tijekom procesa, koji je bio zatvoren za javnost, izjavili svjedoci.

Seksualno zlostavljanje za koje je osuđen dogodilo se, prema presudi, u ljeto 2019. godine. Škaro je od početka sve negirao i tvrdio da je samo htio pomoći svojoj nekadašnjoj zaposlenici jer je bila samohrana majka. Nakon što je žrtva detalje Škarinog napada ispričala u emisiji Provjereno Nove TV policija ga je uhitila.

“Visoki kazneni sud odbio je žalbe državnog odvjetnika i optuženika, te je potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici. Time je optuženik pravomoćno osuđen zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i spolnog uznemiravanja poslovne tajnice na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju dvije godine i šest mjeseci”, priopćeno je s Visokog kaznenog suda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!