Dan D zbog uvođenja eura: Vlada ipak ne kreće s kaznama

Vijesti 12. sij 202322:53 0 komentara
Shutterstock

Uži tim Vlade i večeras je zasjedao u Banskim dvorima po premijerovom povratku iz Estonije. Vlada je na zadnjoj sjednici donijela Zaključak da se cijene moraju vratiti na razinu od 31. prosinca 2022. godine i zadužila je nadležna tijela da provedu nadzor kretanja cijena nakon uvođenja eura. Premijer Plenković dao im je rok da to učine do petka.

Pa su Porezna i Carinska uprava te Državni inspektorat izvijestili Vladu o nadzorima i mjerama koje se poduzimaju u pogledu praćenja cijena.

Sutra će biti detaljno predstavljane javnosti da se vidi što je učinjeno u tjedan dana.

U Vladi naglašavaju da su neki poslovni subjekti već vratili cijene na staro, bilo vlastitim potezom ili zbog posjeta inspektora.

No, donošenja konkretnih kazni, za one koje nisu konvertirali cijene sukladno fiksnom tečaju, sutra na sjednici Vlade neće biti. U Vladi ipak naglašavaju da ne odustaju od kazni i da imaju sve alate na raspolaganju, poput ukidanje subvencija na energente, proširenje popisa artikala sa zamrznutim cijenama…

Na sastanku u Vladi razgovaralo se i o drugim temama: Ubrzanju obnove, potvrđivanju novih ministara idući tjedan i saborskim odborima na kojima će budući ministri Bačić i Erlić biti predstavljeni u ponedjeljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!