Danas inspekcija u Vinogradskoj, raspisuje se i natječaj za novog ravnatelja

Vijesti 21. svi 202108:30 > 08:41
Marko Lukunic/PIXSELL

U KBC Sestre milorsdnice danas dolazi inspekcija Ministarstva zdravstva koju u bolnicu šalje ministar Vili Beroš.

VEZANE VIJESTI

Danas se raspisuje i natječaj za novog ravnatalja KBC-a.

Ministar zdravstva Vili Beroš odmah je nakon smjene Zadravec u srijedu najavio da šalje inspekciju u bolnicu.

“Obaviješten sam o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice. Nisam zadovoljan događajima u toj ustanovi, ali sam odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata”, rekao je Beroš na dan smijene Zadravec te dodao da će uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva u ustanovu i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u toj bolničkoj ustanovi pokrene svoju kontrolu i nadzor te od Ministarstva financija da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, a sve s ciljem temeljitog ispitivanja poslovanja.

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk razriješio je u srijedu s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijanu Zadravec zbog narušenih međuljudskih odnosa, što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz te ustanove.

Podsjetimo, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i invervencijsku radiologiju Dijana Zadravec jučer je u Novom danu teško optužila pojedine liječnike KBC-a nazvavši ih “kriminalnom skupinom”. Zadravec je rekla da je prijavilu DORH-u sve nepravilnosti koje se u bolnici događaju, ali da je još nitko nije kontaktirao.

Također je rekla kako ima saznanja da će se na natječaj za ravnatelj javiti i Davor Vagić, no on je to kasnije za N1 demantirao.

Na natječaj će se, prema njenim najavama, prijaviti i Zadravec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar