“Danas slavimo pobjedu, u pravom trenutku smo bili na pravoj strani povijesti”

Vijesti 22. lip 202210:14 0 komentara
N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u srijedu kako za njega nema dvojbi oko Dana antifašističke borbe, 22. lipnja - danas se slavi pobjeda i činjenica da je Hrvatska u pravom trenutku bila na pravoj stani povijesti.

Grbin je, zamoljen za komentar što u Brezovici nema premijera i predsjednika Hrvatskog sabora koji su poslali svoje izaslanike, rekao da u Hrvatskoj očito postoje praznici i ‘praznici’.

“Kao što se dijelimo oko mnogih drugih stvari, tako se dijelimo i oko ovoga, no za mene i ljude ovdje, kao i za veliku većinu građanki i građana dvojbi nema – danas slavimo pobjedu i činjenicu da smo u pravom trenutku bili na pravoj stani povijesti”, rekao je.

Poslali smo poruku kojom ću prarafrazirati jednog hrvatskog državnika ‘Sve za slobodu- slobodu nizašto’ i zato danas samo još jedno: ‘Smrt fašizmu, sloboda narodu’, kazao je Grbin i dodao: “Idemo se boriti da onaj fašizam nikada, ali nikada više ne digne glavu nigdje u svijetu  – ni na poljima Ukrajine ni u Hrvatskoj ni bilo gdje drugdje gdje prijete podjele ako si druge vjere i nacije i netko te smatra manjima i da te može tlačiti”.

Nije želio komentirati to što je finska premijerka morala pričekati predsjednika Milanovića rekavši da ne zna za to.

“Ne znam. Nisam bio tamo i prepustit ću to onima koji vode državni protokol da odgovore na to pitanje”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!