Danas u Newsroomu o cijepljenju, stanju u gospodarstvu i lokalnim izborima

Vijesti 22. velj 202114:561 komentar
N1

Iako se upotrebljava riječ masovno cijepljenje, daleko smo još od toga i daleko smo još od treće faze kada bi na red došli građani mlađe dobi i bez kroničnih bolesti. No počinje pristizati više doza cjepiva nego je to bilo dosad.

Epidemiološka situacija i dalje je dobra, pa je sve izglednije da bi od 1. ožujka moglo doći do dodatne relaksacije. O svemu razgovaramo s infektologom s Klinike za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević” Goranom Tešovićem.

O mjerama, stanju u gospodarstvu, iskorištenosti EU fondova kada je u pitaju privatni sektor, ali i nužnim reformama u zdravstvu u kojem se dug prema veledrogerijama ponovno približio brojci od 6 milijardi kuna razgovaramo s glavnim direktorom HUP-a Damirom Zorićem.

U fokusu su nam i dalje lokalni izbori. I danas se održava sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Najveća stranka manje-više definirala je svoju listu kandidata i nadaju se da će najmanje postići rezultate koje je imala prije 4 godine. Naš gost je potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić.

Saborski odbor za Ustav sutra raspravlja o proceduri i kandidatima za pučkog pravobranitelja. Kao što je poznato dosadašnja pravobraniteljica Lora Vidović odustala je od još jednog mandata. Prilično prašine podigao je i predsjednik države koji je jasno poručio da nijedan od tri kandidata koji su se javili na javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda nema njegovu podršku.

O svom prijedlogu misli razgovarati s predsjednikom Vlade i HDZ-a i predsjednikom SDP-a, no već se sada postavlja pitanje može li predsjednik zaobići zakon, o čemu je već govorio predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić tvrdeći da ne može, na tom tragu je i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Naš gost je potpredsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar