Danas u Newsroomu: O prosvjedu poduzetnika, Martini Dalić, Damiru Vanđeliću…

Vijesti 03. velj 202114:38 > 16:02 0 komentara
N1

Tisuće ljudi okupilo se danas na središnjem zagrebačkom trgu na prosvjedu koji je organizirao Glas poduzetnika. Nezadovoljni su što Stožer i Vlada donose epidemiološki nelogične, a ekonomski nedostatne mjere što, kažu, uništava tisuće poduzetnika.

O toj, ali i drugim temama vezanima uz pandemiju razgovaramo s Predstojnicom Zavoda za molekularnu biologiju Instituta Ruđer Bošković i članicom Vladina Znanstvenog savjeta Andreom Ambriović Ristov.

I dok se ovih dana vodila žučna rasprava o Hrvatskoj gospodarskoj komori, političkom kadroviranju i činjenici da se za svaki posao traži stranačka iskaznica, na čelo Podravke imenovana je bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Naišlo je to na žestoke reakcije oporbe, a ni svi u koaliciji nisu najsretniji. Upravo o kadroviranju u velikim tvrtkama, stranačkim iskaznicama, vrbovanju političkih konkurenata, mogućem dokidanju ovlasti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa razgovaramo s profesorom s Pravnog fakulteta u Zagrebu Vedranom Đulabićem.

Nakon višemjesečnog nagađanja i spekulacija daljnju trakavicu ide li kao HDZ-ov kandidat u utrku za zagrebačkog gradonačelnika danas je presjekao sam Damir Vanđelić koji je jutros objavio kako se ipak neće kandidirati. SDP tek treba potvrditi Joška Klisovića kao svog kandidata, Milan Bandić ionako gubi dah, sve se opet vraća na kandidata Možemo Tomislava Tomaševića. O skorašnjim lokalnim izborima, obnovi, ali i ostalim političkim aktualnostima razgovaramo sa saborskom zastupnicom Možemo Sandrom Benčić.

Ustavni sud objavio je kako je odbacio tužbe banaka vezane uz kredite u švicarskim francima.

Što ova odluka znači za 125 000 građana koji su se zadužili upravo u “švicarcima” razgovaramo s koordinatorom Ekonomsko-pravnog tima udruge Franak Goranom Aleksićem.

Budite s nama u Newsroomu svakog radnog dana od 16 do 18 sati na N1 televiziji i na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!