Davor Bernardić: Želimo postati relevantna politička snaga

Vijesti 09. tra 202214:17 > 14:23 0 komentara
N1/Ivan Hrstić

Uz poruke o ulozi Zagreba kao lokomotive razvoja Hrvatske i važnosti zajedničkih napora na izgradnji društva temeljenog na socijaldemokratskim vrijednostima u subotu je predstavljena podružnica udruge Socijaldemokrati Grad Zagreb.

Tajnik udruge Nikša Vukas, saborski zastupnik Kluba Socijaldemokrati, ocijenio je kako je velik odaziv okupljenih znak da se “socijaldemokracija ponovo probudila u Zagrebu”.

“Znamo što je bilo iza nas, na to se nećemo vraćati, mi smo okrenuli stranicu, idemo naprijed: lagano i tiho premrežavamo Hrvatsku. Mi smo udruga koja će se pretvoriti u stranku”, rekao je.

VEZANA VIJEST

Predsjednica Kluba zastupnika Socijaldemokrati u Hrvatskom saboru i potpredsjednica udruge Ivana Posavec Krivec zahvalila je na podršci svima koji su “pomogli da socijaldemokracija ne izgubi lice u hrvatskom parlamentu”, istaknuvši kako je cilj i zadaća udruge zajednički izgraditi bolje društvo, temeljeno na socijaldemokratskim vrijednostima.

Saborska zastupnica Vesna Nađ, članica izvršnog odbora udruge, kao motivaciju za osnivanje udruge navela je 3000 kolegica i kolega koji su izbačeni iz SDP-a i koji “u niskom startu čekaju da ih politički okupimo”.

“Motiviraju nas isprike vladajućih u Zagrebu za nečinjenje i pozivanje na nasljeđe pokojnog gradonačelnika Bandića; neznanje da se u Gradu Zagrebu organizira učinkovita javna uprava, te nedostatak hrabrosti da se uhvate u koštac s nagomilanim problemima”, rekla je.

Na ulogu Zagreba kao lokomotive razvoja bez koje nema napretka Hrvatske upozorio je i saborski zastupnik Davor Bernardić, potpredsjednik i koordinator udruge za Grad Zagreb. “Naš zadatak je staviti grad na razinu njegovih punih razvojnih potencijala”, rekao je Bernardić.

“Socijaldemokracija se zaslužuje na velika vrata vratiti u hrvatsku politiku. Želimo postati relevantna politička snaga, a vjerujem da ćemo do sljedećih lokalnih izbora postati najjača politička opcija na ljevici u Zagrebu”, kazao je Bernardić u razgovoru s našim reporterom Ivanom Hrstićem.

Uspoređujući SDP i Socijaldemokrate, Bernardić navodi da u SDP-u više nema demokracije.

Predsjednik udruge Davorko Vidović ustvrdio je kako im je ciluj “ozbiljna, stvarna promjena”, za koju imaju ljude u programskom i kadrovskom smislu.

“Ovo nije ad hoc pokret nezadovoljnika, ovo nije drugi SDP, mi želimo na novi način pozicionirati političku organizaciju, koja će imati i udrugu Socijaldemokrati i kao ekstenziju političku stranku”, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!