Đerek kazneno prijavila Puljka, Ivoševića i Kuzmanića!

Vijesti 24. ruj 202310:46 0 komentara
N1

Maja Đerek, suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu i najpoznatija zviždačica, otkrila je da je podnijela kaznene prijave protiv gradonačelnika Ivice Puljka te oba zamjenika, Bojana Ivoševića i Antonija Kuzmanića. Također, protiv više djelatnika gradske uprave.

Prvi put se u ovoj priči spominje Kuzmanić, koji je zapravo bio i neposredno nadređeni Đerek jer je resor imovine formalno u njegovoj nadležnosti.

Za što ih je prijavila?

Dalmatinski portal piše da u kaznenoj prijavi stoji Ivoševićev sukob interesa i pokušaj trgovine utjecajem kod donošenja Pravilnika o davanju stanova u najam. Zatim, pritisci od nadređenih i u slučaju Peškarija (Noštromo) i njihovo pogodovanje. Kuzmanić je prijavljen za pokušaj pogodovanja kod otkupa zemljišta na Spinutu.

Kazneno su prijavljeni i za pogodovanje privatnim poduzetnicima vezanim za HDZ oko Botaničkog vrta i zataškavanje Puljka. Te na koncu i ignoriranje nadređenih, ponajprije Kuzmanića, “kod velikih pritisaka na rad Đerek u predmetu restoran Štorija, tvrtke Biberon i Servus”.

Što se tiče službenika Grada, obuhvaćeni su prijavom bivši pročelnici za “propuštanje naplate zakupnine, neispostavljanje računa”. Zatim i “pogodovanje pojedincima od bivših pročelnika dodjelama bez javnog natječaja, prebijanje ulaganja s ogromnim dugom za zakup na koji nisu imali pravo”. Tu je, stoji u prijavi, i nenaplata potraživanja i nepokretanje postupaka za iseljenje.

Iz policije šute

Prijava je podnesena, među ostalim, i za potpisivanje plaće i zaštitu službenika koji nije bio na poslu, kao i zbog “štete kod nepostupanja za Vilu Dalmaciju”. Zbog toga je, inače, Puljak materijalno kažnjen.

Iz policije su kazali da ne mogu potvrditi ni demantirati da su prijavu zaprimili, jer su, kao jedno od tijela koje provodi izvide, dužni voditi brigu o njihovoj tajnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!