Đerek o presudi Banožiću: Milijunski iznosi štete koju je napravio skriveni u USKOK-u

Vijesti 05. ruj 202322:18 1 komentar
Željko Lukunic/Pixsell

Nakon što je Visoki upravni sud danas presudio da je ministar obrane Mario Banožić bio u sukobu interesa kada je, kao ministar državne imovine, sam sebi dodijelio državni stan od 90-ak kvadrata u strogom centru Zagreba, javila se Maja Đerek koja je tada radila u istom ministarstvu te upozorila na nepravilnosti oko tog slučaja.

“Prošle su dvije godine od kada sam medijski istupila oko besramnog pogodovanja samome sebi i eklatantnog primjera sukoba interesa u kojem se tadašnji ministar državne imovine Mario Banožić odlučio skućiti u skromnih 90 kvadrata u strogom centru Zagreba, na što je potrošeno 360.000 kn našeg novca. Danas smo od suda dobili konačnu potvrdu mojih navoda u obliku pravomoćne presude.

Međutim, što se promijenilo u tih dvije godine za čovjeka koji je zloupotrijebio svoj položaj kako bi se okoristio svojom ministarskom funkcijom? U Republici AP takav ‘sjajan kandidat’ biva unaprijeđen u ministra obrane, stan koji mu ne pripada i dalje besramno koristi za par desetaka eura i to sa svojom skromnom ministarskom plaćom dok ostali građani plaćaju stotine eura za najam stana”, napisala je Đerek.

“Milijunski iznosi štete koje je napravio stoje skriveni u ladicama USKOK-a”

Dodala je i kako se nedavno moglo svjedočiti njegovom “grebanju za APN kredit namijenjen mladim obiteljima” te da “užurbano radi i na svojoj sveučilišnoj karijeri gdje je postigao zapažene rezultate kroz stručne radove”.

“U Republici AP takav odabranik dobije kaznu od 930 eura za sukob interesa dok milijunski iznosi štete koje je napravio državnom proračunu kroz pogodovanja drugim odabranicima Republike AP – stoje skriveni u ladicama USKOK-a.

Nakon gotovo dvije godine i opsežne kaznene prijave koju sam podnijela nemam nikakvih povratnih informacija od USKOK-a što se poduzima oko slučaja Banožić i njegovih malverzacija kojima sam svjedočila radeći u Državnim nekretninama. Šuti se i o njegovoj braći po malverzacijama – Katičiću i Frki-Petešiću. Dok je Republike AP ovakvi odabranici mogu biti mirni znajući da imaju podršku vrha vlasti i njezinih ‘neovisnih’ institucija”, napisala je Maja Đerek.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare