Deur: Hrvatska se branila, a vjerujem da su zločini pojedinaca procesuirani

Vijesti 05. kol 202209:18 > 09:28 0 komentara
N1

Iz Knina se uoči polaganja vijenaca u program Novog dana uključio i Ante Deur, HDZ-ov saborski zastupnik te jedan od branitelja u Domovinskom ratu. Poručio je da je Knin oduvijek prijestolnica pobjede i snage te da je poseban osjećaj biti danas u Kninu.

“Hrvatska je bila pod jakim ratnim snagama srpskih paravojnih formacija. Samo podunavlje je blizu granice Srbije, očekivalo se i svi smo bili spremni ne samo za obranu, nego i za kompletno oslobađanje svoje domovine”, rekao je Deur.

Na pitanje jesu li zločini pojedinaca odmah trebali biti sankcionirani kao pojedine kriminalne radnje, odgovorio je da je svaki rat jedno veliko zlo.

Haag i svijet su rekli da je to bio čist rat

“Svi mi koji smo prošli rat ne želimo to nikome. Hrvatski rat je bio u obrambeni, Hrvatska se branila. Je li neki pojedinac nešto učinio, vrlo je teško… Država ima institucije, ako je bilo nešto vjerujem da se u svakom trenutku procesuiralo. Jako puno je procesuirano kroz policiju i sve institucije koje su u tom trenutku djelovale”, dodao je.

Istaknuo je da je Hrvatska vodila oslobodilački i obrambeni rat.

“Oluja i sve operacije su bile čiste, što je pokazano i u Haagu. Nažalost, sama politika nakon Tuđmana, nije išla u onom smjeru i svijet je odlučivao o Domovinskom ratu i njegovim najsvetijim trenucima. Kao što ste vidjeti, Haag i svijet su rekli da je to bio čisti, obrambeni, domoljubni rat, bez ijednog ružnog ekscesa”, poručio je Deur.

Smatra da su generali u Haagu pokazali nešto što je Hrvatsku krasilo i u ratu – zajedništvo i snagu.

O neusklađenom odnosu između Vlade i predsjednika RH, Deur je kazao:

“I po Ustavu i po zakonu se točno zna što predsjednik ima u mirnodobskim uvjetima. Mislim da je jako bitno sjesti i razgovarati. Narod je tu zajedno, a politička situacija uvijek ima svoju dinamiku. Ne treba previše oko toga.”

Tijek događaja oko Oluje iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!