Dijana Zadravec se tri mjeseca nakon smjene vraća na posao?

Vijesti 21. kol 202108:12 1 komentar
N1

Dijana Zadravec, smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju, u ponedjeljak bi se trebala vratiti na posao i to na novo radno mjesto voditeljice Odjela za neuroradiologiju, doznaje neslužbeno Jutarnji list.

Naime, tri mjeseca nakon smjene, Zadravec bi, nakon bolovanja i godišnjeg odmora, trebala preuzeti tim od pet zaposlenih, među kojima nisu liječnici Vladimir Kalousek i Branimir Čulo, koje je optužila za kriminalne radnje, piše Jutarnji list. Zadravec je, podsjetimo, smijenio tadašnji v.d. ravnatelja prof. Zoran Vatavuk zbog narušenih međuljudskih odnosa i optužbi za mobbing.

Zadravec se žalila se na odluku, ali ju je potvrdilo i Upravno vijeće, na čelu s državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva Tomislavom Dulibićem.

Situacija u KBC-u Sestre Milosrdnice, koja je mjesecima bila napeta, rezultirala je ostavkama dvojice vršitelja dužnosti ravnatelja,  Marija Zovaka i Zorana Vatavuka te brojnim problemima u međuljudskim odnosima, koja je kulminirala optužbama za teški kriminal.

Zbog svih tih navoda Vinogradsku su dulje vrijeme “češljale” čak tri inspekcije, i to Ministarstva zdravstva i financija i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a osim nekih manjih propusta, nisu ustanovili kriminalne radnje. U međuvremenu je za ravnatelja izabran Davor Vagić, na natječaju na koji se prijavila i Zadravec. Kako se doznaje od zaposlenika bolnice, situacija je mirna već neko vrijeme, te nema internih sukoba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare