Đikić i Lauc oglasili se nakon dramatičnog priopćenja bolničkih liječnika

Vijesti 01. stu 202110:02 > 10:09 1 komentar
covid, koronavirus, bolnica zadar, pandemija, liječnik, zaštitno odijelo
Marko Dimic/PIXSELL/ilustracija

Nakon priopćenja Hrvatske udruge bolničkih liječnika o tome kako je zdravstveni sustav pred kolapsom, uslijedile su reakcije.

Ugledni znanstvenik Ivan Đikić, koji je dosad već u više navrata kritizirao ponašanje vladajućih u Hrvatskoj po pitanju borbe s pandemijom, komentirao je ovaj put priopćenje Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

“Podrška i čestitke hrvatskim liječnicima na svemu što rade u ovim teškim trenucima. Bolnice pretrpane, brojni umiru. Vlada i Andrej Plenković, trebali ste reagirati ranije. Još možete: cijepljenje, maske, distance i covid potvrde dokazano djeluju”, objavio je Đikić na Twitteru.

Na Facebooku se oglasio član Znanstvenog savjeta Gordan Lauc.

“Dok HUBOL ponovo najavljuje kataklizmu i kolaps zdravstva, ozbiljno istraživanje koje je tim profesorice Ane Marušić nedavno objavio u Lancetu, jednom od najuglednijih medicinskih časopisa, pokazuje suprotno. Uz sve svoje nedostatke, i s obzirom na sredstva koja ulažemo u zdravstvo, naše zdravstvo je jedan od boljih segmenata u državi. Naravno daleko je od idealnog i puno toga bi moglo i moralo biti bolje, no za razliku od gospodarstva gdje smo drugi najsiromašniji u EU, prema kvaliteti zdravstvene skrbi smo značajno bolji.

Trenutno imamo puno oboljelih od covid-19, no to je još uvijek daleko ispod brojeva od prošle jeseni i možemo biti sigurni da te brojeve hospitaliziranih nećemo imati ove godine. Pandemijski marketing može zazivati kataklizmu koliko god želi, no to se naprosto neće dogoditi”, napisao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare