Divjak: Novi rektor kupio je auto, ali tužbe nije povukao. To je jedna poruka

Vijesti 18. sij 202315:56 0 komentara
N1

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak gostovala je u Studiju uživo u kojem je komentirala aktualnosti u obrazovanju.

Komentirala je uvođenje besplatnog obroka za djecu u osnovnim školama. Divjak kaže da kad se govori da škole imaju nejednake uvjete da u za to odgovorni osnivači, županije, gradovi i općine, koji jako malo ulažu u obrazovanje i dizanje kvalitete u školama. “Tu nije stvar političke opcije, osnivači se maćehinski odnose prema školama”, ocjenjuje Divjak.

Govorila je o novom Zakonu o visokom obrazovanju. Kaže da u tom zakonu ima jako puno rupa i naglašava da se zakon donosio bez javne rasprave. “I opet nema nagrada za one koji rade bolje, više i koji su u svjetskoj su konkurenciji. Na djelu je uranilovka”, kaže Divjak.

Komentirala je tužbe koje je protiv nje podigao bivši rektor Damir Boras. “Ne, tužbe još nisu povučene. Neke stvari su mogle biti napraviti brzo i efikasno. Jedino što sam vidjela u posljednje vrijeme što sam vidjela je da je novi rektor kupio novo auto, ali tužbe nije povukao u 3-4 mjeseca otkad je rektor”, kaže Divjak i dodaje da je to važna poruka. “Ako vi tužite studente i profesore kao rektor i Sveučilište u Zagrebu, zapravo spječavate javnu kritiku i javnu riječ i ono najvažnije, akademsku slobodu”, kaže Divjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!