Dječak u restoranu naručio sok od jabuke pa završio u bolnici

Vijesti 06. lis 202306:55 0 komentara
Elien Smid from Pixabay

Dijete je sa dijagnozom erozivnog gastritisa nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu njegu, kažu u bolnici

Devetogodišnji dječak iz Krapine završio je u bolnici u Klaićevoj, nakon što je s ocem sjeo u restoranu u Krapini popio malo soka od jabuke. Policija i tužiteljstvo sad istražuju indicije kako se u bočici soka nalazila – opasna lužina.

Sve se dogodilo početkom prošlog mjeseca kad je, prema riječima majke dječaka, suprug sa sinom išao na tehnički pregled za automobil. Dok su čekali, sjeli su u restoran kraj stanice popiti piće.

“Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je vidio, otvorila, donijela na stol, on je to popio i nakon prvog gutljaja on je počeo vikati kiselo, kiselo. I nakon minute povratio. Isti sok odmah je probao i suprug i dobio reakciju”, priča majka dječaka, prenosi Danas.hr.

Isprva su mislili da je sok pokvaren. Dječak se dan i pol žalio na bolove u želucu, a potom dobio i temperaturu. Odveli su ga u bolnicu, a tamo ih je dočekao novi šok – utvrđeno je da je dječak popio opasnu lužinu.

“Napravljena je obrada i dijete je sa dijagnozom erozivnog gastritisa nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu njegu sa obavezom kontrole da ne bi došlo do kasnih posljedica tog stanja”, kazao je ravnatelj Dječje bolnice Goran Roić.

Odvjetnica obitelji Jovana Puhalo vjeruje da nitko to nije napravio namjerno, ali ako se potvrdi – riječ je o kaznenom djelu iz nehaja.

“U bočici od soka poslužen mu je odmaščivač – lužina PH u visini 13 zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine. Nadamo se da će nadležna tijela u ovom slučaju policijska postaja Krapina i nadležno državno odvjetništvo što prije poduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost”, kaže odvjetnica.

Krapinsko-zagorska policija potvrdila je da provodi istragu, a iz prozvanog restorana poslali su tek kratko priopćenje da ne žele ništa komentirati zbog istrage.

Inspekcija je, piše Danas.hr, iz restorana izuzela sve uzorke sokova i nije pronađeno ništa sporno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!