Djelatnici onkološke radiologije prijavili Zadravec za mobing: Osjećamo strah

Vijesti 10. svi 202112:51 > 13:27 komentar
N1

Čak 17 djelatnika s odjela onkološke radiologije s Klinike za tumore potpisalo je pritužbu za mobing koja se odnosi na predstojnicu Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Dijanu Zadravec.

Prijavu sa žalbom poslali su u petak ravnatelju KBC-a Sestre milosrdnice Mariju Zovaku i Davoru Vagiću, predsjedniku Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada i u njoj su sve detaljno opisali.

VEZANE VIJESTI

“U proteklih 5 godina Odjel je sustavno zanemarivan, sastanci s osobljem nisu postojali, komunikacija s predstojnicom odvijala se preko tajnice, a često nismo dobivali ni odgovore. Bili smo prepušteni sami sebi. No, u ponedjeljak 3. svibnja 2021. kad doista više nije bilo radiologa, predstojnica Zavoda, prof. Dijana Zadravec je sve preuzela i zavladala je atmosfera u kojoj je teško smireno obavljati dnevni posao.

Sastanak s osobljem nije održan, ne znamo ni najosnovnije činjenice, kao npr. koji liječnik je u kojoj dijagnostici, koje ćemo protokole koristiti, tko će očitati hitne nalaze, kako riješiti potrebe bolničkih pacijenata koji čekaju obrade.

N1

 

Ton kojim nam se obraća Predstojnica je zastrašujući, kaotičan i prijeteći u smislu da smo svi neznalice, trebamo edukaciju, ništa ne radimo i stvarno se bojimo za svoja radna mjesta i svoju budućnost. Ne možemo raditi na takav način i u takvom strahu. Imamo osjećaj sveprisutne kontrole i prisluškivanja njoj bliskih osoba i osjećamo se potpuno apsorbirani tim strahom i neizvjesnošću”, stoji između ostalog u prijavi koju je objavio Index.

Predsjednika Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić potvrdio je da je primio pritužbu te da po njoj postupaju, a zatražili su i očitovanje Dijane Zadravec.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je da službeno još ništa nije dobio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.