Dobrović pozvao Tomaševića da pokaže zelenu politiku

Vijesti 30. ruj 202117:51 0 komentara
slaven dobrović
N1

Predsjednik Kluba Domovinskog pokreta (DP) i Zelene liste u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Slaven Dobrović pozvao je u četvrtak gradonačelnika Tomaševića da pokaže "zelenu politiku" na kojoj je dobio velik dio glasova, jer "zelene tranzicije komunalnog sektora u Gradu Zagrebu nema".

Dobrović je na konferenciji za novinare u stanci sjednice Gradske skupštine rekao da je na prošloj sjednici jednoglasno prihvaćen zaključak po kojem je Gradska uprava bila dužna podastrijeti izvješće o stanju u sustavu gospodarenja otpadom i još važnije prezentirati mjere s kojima kani transformirati sustav za koji znamo da je u temeljitoj krizi, ali to se nije dogodilo.

U Klubu gradskih zastupnika Domovinskog pokreta i Zelene liste zaključili su kako zelene tranzicije komunalnog sektora za sada nema te da se puno prije može govoriti o kontinuitetu politike.

“Partikularni projekti se i dalje guraju za prilično velike novce i stvari očito će ostati na istoj poziciji. Dakle, jedan skup, neefikasan sustav gospodarenja otpada”, rekao je Dobrović.

Ako će se tako nastaviti, istaknuo je, bit ćemo u prilici da ćemo po pitanju gospodarenja otpadom imati u proračunu ono što imamo danas po pitanju otpadnih voda, znači ogromni troškovi mimo računa koje građani plaćaju.

“Mi se borimo, inzistiramo na tome da gradonačelnik koji je veliki dio glasova dobio na svojoj komunalnoj zelenoj politici, to pokaže”, poručio je Dobrović.

Vezano za Sortirnicu otpada, koja je na dnevnom redu današnje sjednice Gradske skupštine, rekao je da se izostavlja činjenica da Zagreb već ima jednu lokacijsku dozvolu za Sortirnicu i to daleko jednostavniju i bolje pozicioniranu pored Jakuševca gdje “ne treba graditi pristupne ceste i čudesa”.

“Međutim, od toga se odustalo iz očitog razloga što će troškovnik pripremljen za javnu nabavu ove Sortirnice biti daleko izdašniji”, rekao je Dobrović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!