Doktor Nogalo se vraća na posao: Sramota je sve to što se dogodilo

Vijesti 08. ruj 202115:49 > 18:34 1 komentar
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bivšem dugogodišnjem ravnatelju Dječje bolnice Srebrnjak Bori Nogalu u srijedu je ukinuta suspenzija, te se on već ovoga tjedna vraća u bolnicu i poručuje da će se ponovno natjecati za ravnatelja.

Nogalo je potvrdio Hini da je danas potpisao izvansudsku nagodbu s dr. Duškom Markov Glavaš, vršiteljicom dužnosti ravnateljice bolnice, kojom je suspenzija ukinuta  te se on već ovaj petak vraća u bolnicu na radno mjesto voditelja odjela fizikalne terapije.

Najavio je da će se javiti i na natječaj za ravnatelja bolnice koji je otvoren do subote.

Nogalo kaže da je devet i pol mjeseci bio pod suspenzijom, cijelo to vrijeme nije radio, a dobivao je pola plaće.

VEZANA VIJEST

Maknut je kaže s podmetnutom, izmišljenom pričom i s jedini ciljem da ga se ukloni kako bi tadašnja vladajuća struktura s bolnicom mogla raditi što hoće.

“Lijepo je da je sadašnja v.d. ravnateljica to shvatila i da smo se dogovorili da ponovno radim. U svakom slučaju sramota je sve to što se dogodilo”, kaže Nogalo.

Prije dva mjeseca dobio i je pravomoćnu presudu prema kojoj je njegova smjena bila nezakonita. Sada, kada je ukinuta suspenzija, kaže da je odustao od svih tužbi.

Nogala je krajem prošle godine suspendirao bivši ravnatelj dr. Ivo Dumić Čule, imenovan nakon što je Nogalo krajem 2019. iznenada smijenjen s ravnateljske dužnosti i to nakon što je 23 godine vodio Dječju bolnicu Srebrnjak.

S čelnog mjesta u bolnici smijenilo ga je tadašnje Upravno vijeće na čijem je čelu bila Ana Stavljenić-Rukavina, a obrazloženje su bili veliki financijski gubici, nezakonita zapošljavanja i činjenica da Gradski ured za zdravstvo nije imao uvid u projekte bolnice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare