Dolazi nova usluga koja mijenja i način plaćanja računa

Vijesti 19. ruj 202206:573 komentara
N1 / ILUSTRACIJA

Tvrtka Elektronički računi predstavila je uslugu ePlati na kojoj su radili dvije godine.

Tvrtka Elektronički računi, poznat pod brendom mojeRačun, napravila je novi i značajan iskorak u fintech segmentu.

Nakon što su nedavno dobili licencu Hrvatske narodne banke za pružanje dviju platnih usluga – PIS, odnosno uslugu iniciranja plaćanja te AIS, uslugu dohvaćanja informacija o stanju bankovnog računa, tržištu će ponuditi novu i inovativnu uslugu ePlati.

Ovime, počinje novo područje u financijskoj industriji, poručili su glavni i odgovorni kompanije s događanja na kojem su predstavili svoj novi proizvod.

“Ovime praktički postajemo financijska institucija te značajan faktor na sceni čija bi rješenja, PIS i AIS, mogla omogućiti razvoj novih inovativnih usluga. Također jedini smo integrirali sve banke u svoj proizvod”, proučio je Darko Gulija, direktor za međunarodnu suradnju i razvoj proizvoda u Elektroničkim računima dodajući da su na razvoju istoga radili gotovo dvije godine. Lansiranje istih omogućile su izmjene europske PSD2 Direktive, a čiji je cilj, rekao je Gulija, razbiti monopol banaka.

Usluga PIS pak, objasnio je Matija Ekart, voditelj Sektora eMreže i podrške Elektroničkih računa, omogućuje plaćanje računa, putnog naloga ili ponude iz knjigovodstvenog programa, bez potrebe za “ulogiravanja” u internetsko bankarstvo. Istom se proces plaćanja skraćuje s osam do šest koraka na svega dva – iniciraj i autoriziraj plaćanje.

AIS usluga pak. omogućuje poduzetnicima da u realnom vremenu prate promjene i stanje po svim bankovnim računima u svom računovodstvenom programu, što će biti posebno korisno knjigovodstvenim servisima. “Donosimo računovodstvo u realnom vremenu”, istaknuo je Josip Kovačec, savjetnik Uprave za prodaju. Ove će dvije usluge biti integrirane, a na tržištu će nastupati pod zajedničkim brendom ePlati, piše Poslovni dnevnik.

Marko Emer, osnivač i predsjednik Uprave Elektroničkih računa, koji je prije deset godina pokrenuo brend mojeRačun kojem je cilj bio prilično vizionarski – omogućiti elektroničko plaćanje računa, poručio je da je fintech smjer u kojem će se kompanija razvijati u idućih deset godina te time doprinijeti značajnim promjenama koje čekaju financijsku industriju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar