Domovinski pokret podnio kaznenu prijavu protiv Nine Raspudića

Vijesti 28. ruj 202315:52
Patrik Macek/PIXSELL

Domovinski pokret (DP) u četvrtak je DORH-u podnio kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika Nine Raspudića zbog toga što je u siječnju lažno izjavio da je član Mosta, a tada nije bio, kako bi onemogućio predstavnika DP-a da bude u Državnom izbornom povjerenstvu.

Nino Raspudić namjerno je doveo Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Sabora u zabludu podnošenjem lažne izjave od 27. siječnja 2023. kojom je tvrdio da je član stranke Most”, izjavio je na konferenciji za novinare  zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić koji je s kolegom Stipom Mlinarićem podnio DORH-u  kaznenu prijavu.

Cilj mu je bio, dodao je, prijevarom onemogućiti predstavnika Domovinskog pokreta Josu Jovanovića da bude predložen za člana Državnog izbornog povjerenstva (DIP) čime mu je počinio štetu, i omogućiti imenovanje Ivane Ljulj Cvitanović, što je i ostvario, čime je njoj pribavljena imovinska korist u visini naknade koju prima kao izabrana članica DIP-a.

Riječ je, kaže Radić, o mjestu u DIP-u koje se bira na osam godina, a nepripadna imovinska korist je u tom slučaju 96 plaća puta minimalno 2.200 eura, pa je to preko 200.000 eura.

“Na taj način to je omogućeno jednoj osobi, a uskraćena je mogućnost drugoj osobi”, rekao je.

Radić kaže i kako je Nino Raspudić danas pred njihovu konferenciju za novinare na Facebooku objavio da je dobio člansku iskaznicu Mosta, a što, kaže, ne mijenja ništa na stvari.

“Ovo je tužan dan za hrvatsku demokraciju”, ocijenio je Radić i naveo da je kaznena prijava protiv Raspudića podnesena zbog kaznenih djela krivotvorenja isprave, prijevare te uskraćivanja biračkog prava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.