Donosimo reakcije na izborne rezultate

Vijesti 26. lip 202221:41 > 23:55 0 komentara
Izbori Split
Vesela Šegvić/N1

Splićani su na prijevremenim lokalnim izborima u nedjelju birali gradonačelnika među devet kandidata te 31 gradskog vijećnika s 11 kandidacijskih lista. Prema rezultatima DIP-a u 22 sata, nakon obrađena 153 od 163 biračka mjesta, Puljak dobiva 49,10 posto glasova, drugi je Đogaš s 25,29 posto.

Puljak dobiva 49,93 posto glasova, drugi je Zoran Đogaš s 25 posto. Obrađeno je 85 od 163 biračkih mjesta.

VEZANE VIJESTI

Ukupno je na izbore izašao 22.021 birač, odnosno 31, 76%. Do 16,30 sati izašlo je 27,468 glasača ili njih 21,74 posto, što je 12 posto manje u usporedbi s lanjskim redovitim izborima te najmanja izaznost u ovaj sat na izborima u Splitu dosad.

Ivošević: Dobri su rezultati

O prvim službenim rezultatima Bojan Ivošević je rekao:

“Ne želim proglasiti pobjedu, tek je pola biračkih odbora prebrojano. Dobri su rezultati. Nadam se da će se tako nastaviti. Birači su očito prepoznali da radimo dobro za Split. Građani su nas podržali i vjerujem da će ona rasti. Vjerujem da naš tim može surađivati sa svim opcijama kojima je rad za javno dobro na prvom mjestu.”

O eventualnom suđenju zbog afere rekao je: “To je već prožvakana tema, ne vjerujem da će do toga doći, ali dokazat ću ono što trebam.”

Kuzmanić: Stavljamo privatne živote za interes građana

Kandidat stranke Centar za zamjenika gradonačelnika  Antonio Kuzmanić komentirajući prve rezultate ocijenio je da su građani prepoznali smjer u kojem ta stranka želi da Split ide.

“Ljudi su prepoznali smjer u kojem želimo da grad Split ide i prepoznali su naše emocije u tom smjeru,”  rekao je  Kuzmanić. Kuzmanić je također rekao  da članovi stranke Centra stavljaju svoje privatne živote za opće dobro.

“Stavljamo naše privatne živote za interes građana i opće dobro,” poručio je Kuzmanić u izbornom stožeru stranke.

Puljak: Sljedeće tri godine bit će godine preporoda Splita

“Građani Splita su odlučili, izabrali su red umjesto nereda, budućnost umjesto prošlosti, javni interes i borbu za javni interes i sve što smo nas trojica i naš tim radili”, rekao je Ivica Puljak i zahvalio Splićanima, zamjenicima i ostalima.

“Ovo je važna pobjeda za građane i sve nas. Pobjedu, ako ostanu rezultati, nadam se da ćemo potvrditi u drugom krugu, ostvarili smo veliku pobjedu i u Gradskom vijeću i sad ćemo imati većinu za sve projekte koje smo obećavali, sve ćemo to moću zaista napraviti. Sljedeće tri godine bit će godine preporoda Splita, drago nam je da smo dobili ovako veliku podršku.”

Više pročitajte OVDJE.

Đogaš: Inzistirat ćemo da Splićani ne budu taoci ovakve situacije

Zoran Đogaš, kandidat HDZ-a i HSS-a za gradonačelnika Splita komentirao je prve rezultate i odlazak u drugi krug izbora.

“Građani Splita su izabrali. Očekivao sam malo bolje rezultate, ali HDZ je postigao rezultate u skladu s dosadašnjim. Koalicijski partneri Puljka su jako izgubili, tajming se očito isplatio Puljku. Očekujem nastavak borbe u drugom krugu. Inzistirat ćemo da Splićani ne budu taoci ovakve situacije, da dobiju što zaslužuju”, rekao je Đogaš i dodao:

“Spreman sam na sve, trebamo vidjeti konačne rezultate. Ovo je moja prva ovakva situacija, u politici, i napravio sam najviše što sam mogao. Građani su odabrali što su odabrali, mi ćemo nastaviti.”

Više pročitajte OVDJE.

Izbore u Splitu iz minute u minutu pratili smo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.